Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kuntayhtymän valtuusto hyväksynyt HAMKin toimilupahakemuksen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kuntayhtymän valtuusto hyväksynyt HAMKin toimilupahakemuksen

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2013 klo 10:44
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän valtuusto on 26.9.2013 hyväksynyt Hämeen ammattikorkeakoulun toimilupahakemuksen.
Alla hakemuksen keskeiset perustelut toimiluvalle:

Yleiset perustelut:

1. Hämeen ammattikorkeakoulu on alueen ainoa korkeakoulu. Sillä on erityinen merkitys toiminta-alueensa kehittymiselle. HAMKin hajautettu toimipisteverkosto on välttämätön Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan vahvojen seutukaupunkien talousalueiden palvelemisessa.

2. HAMK vahvistaa koulutustoiminnan tehokkuutta sekä työelämä- ja opiskelijalähtöisyyttä kolmella koulutuksen toteuttamismallilla. Näitä tuetaan virtuaalikampuksella. Opiskelijapalvelut toteutetaan yhtenäisesti, ja niitä ohjataan keskitetysti.

3. HAMK on vahva ulkoisen rahoituksen hyödyntäjä tutkimus- ja kehitystoiminnassa. TK-toimintaa vahvistetaan edelleen perustamalla neljä työelämää palvelevaa tutkimusyksikköä kansainvälisine tutkimusryhmineen. HAMK on palkittu kaksi kertaa aluevaikuttavuuden huippuyksikkönä. Aluevaikuttavuutta koulutuksessa ja TK-toiminnassa vahvistetaan Työelämän lähipalvelut -mallilla.

4. HAMK on osa kansainvälistä korkeakouluyhteisöä, ja sillä on kolme strategista kehittämishakuista korkeakoulukumppania. Niiden kanssa HAMK on rakentanut painoaloilleen kansainväliset tutkimusryhmät. Osaamisen viennin erityinen vahvuus on ammatillinen opettajankoulutus.

5. HAMKilla on toimiva, edistyneeksi arvioitu (2011) laadunvarmistusjärjestelmä, joka takaa keskeisten toimintojen ja palveluiden yhdenmukaisuuden ja tehokkuuden kaikessa toiminnassa.

6. Itsenäisten korkeakoulujen FUAS-liittouma vahvistaa HAMKin roolia kansainvälisenä toimijana laajalla metro¬polialueella. Liittouma tehostaa opiskelijapalveluja ja tukitoimintoja. HAMKilla on yhteiseen kehittämiseen sitoutunut kansainvälisten strategisten kumppaneiden verkosto.

7. HAMKin talous on vahva, henkilöstön osaaminen on kunnossa, kampukset ovat moderneja, toimitilat ovat omassa omistuksessa ja yhteiset palvelut on tehokkaasti organisoitu. Hämeenlinnaan muodostuu Suomen suurin ammattikorkeakoulupohjainen innovaatiokeskittymä.

 

HAMKin uudistamiseen liittyvät rakenteelliset muutokset:

1. HAMK lopettaa kolme toimipistettään Hämeenlinnan kantakaupungissa ja siirtää toiminnat Korkeakoulukeskukseen. Muutos koskee n. 2 000 opiskelijaa. Vuonna 2015 on syntynyt Suomen suurin ammattikorkeakoulupohjainen innovaatiokeskittymä.

2. HAMK uudistaa koulutuksen rakenteet kolmeksi opiskelijalähtöiseksi malliksi (8-16, 24/7, 18–100) vuoteen 2017 mennessä. Kehittäminen perustuu vahvaan digitalisaatioon sekä työelämäyhteistyöhön.

3. HAMK perustaa vuoteen 2015 mennessä neljä työelämälähtöistä tutkimusyksikköä (biotalouden ja bioprosessiteknologian tutkimusyksikkö, arjen digitaalisuuden tutkimusyksikkö, ammatillisen huippuosaamisen tutkimusyksikkö ja ohutlevykeskus) vahvistamaan tutkimustoimintaa. Kehittäminen vastaa alueen tarpeisiin ja tehdään kansainvälisessä yhteistyössä.

4. HAMK vahvistaa edelleen Työelämän lähipalvelut -toimintamallia, jolla edistetään monipuolista työelämäyhteyttä.

 

Lisätietoja
Sari Rautio, p. 040 522 0933
Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän yhtymävaltuuston puheenjohtaja

Pertti Puusaari, p. 0400 469 605
Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän pääjohtaja
Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs