Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kun koulu loppuu -tutkimus: Terveysala kiinnostaa yläkoululaisia nyt eniten

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Kun koulu loppuu -tutkimus: Terveysala kiinnostaa yläkoululaisia nyt eniten

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2015 klo 10:30
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Aikaisempaa useampi nuori kaipaa lisää työelämään liittyvää tietoa ja opetusta, selviää Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja T-Median tekemästä Kun koulu loppuu 2015 -tutkimuksesta. Erityisesti yläkoululaiset haluaisivat kuulla esimerkkejä elävästä elämästä. Lisäksi he haluavat ymmärtää, miten eri tutkinnot johtavat ammatteihin.

Tällä hetkellä yläkoululaisten keskuudessa kiinnostavimmaksi toimialaksi ovat nousseet terveyspalvelut. Viime vuoden ykkönen, matkailu- ja ravitsemisala on nyt sijalla kaksi ja kolmantena ovat viime vuoden tapaan sosiaalipalvelut. Neljänneksi eniten yläkoululaisia kiinnostaa kulttuuri- ja viihdeala.

Yläkoululaiset arvostavat alaa valitessaan eniten hyvää palkkaa ja kiinnostavia työtehtäviä. Järjestys on pysynyt samana edelliseen vuoteen verrattuna. Kolmanneksi tärkeimpänä pidetään työskentelyilmapiiriä. Nuoret arvostavat myös hyviä työllisyysnäkymiä ja mahdollisuutta tehdä itselle tärkeitä asioita.

Lukiolaisten keskuudessa kiinnostavimpien toimialojen järjestys on lähes päinvastainen: kärjessä on kulttuuri ja viihde, toisena opetus- ja koulutusala, kolmantena terveyspalvelut. Seuraavaksi eniten nuoria kiinnostavat matkailu- ja ravitsemisala sekä sosiaalipalvelut. 

Toimialan valintaperusteiden kärjestä löytyvät kiinnostavat työtehtävät ja mahdollisuus tehdä tärkeiksi kokemiaan asioita. 

Kun koulu loppuu -tutkimuksen tavoitteena oli selvittää yläkoululaisten ja lukiolaisten tulevaisuudensuunnitelmia, koulutuspaikan valintakriteereitä sekä työelämään liittyviä ajatuksia. Tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella helmikuussa 2015. Tutkimukseen vastasi yhteensä 7225 nuorta, joista yläkoululaisia oli 3050 ja lukiolaisia 4175. Tutkimuksen pääraportti julkaistaan 30.3.2015.

Kun koulu loppuu -tutkimuksen toteutti TATin toimeksiannosta T-Media Oy.

Lisätietoja:

Johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, puh. 040 545 2198, liisa.tenhunen-ruotsalainen(a)tat.fi

TATin Duunikoneessa voi testata itselle sopivimpia ammatteja: kunkoululoppuu.fi/duunikone.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts ja T-Media.

www.tat.fi
www.yrityskyla.fi
www.t-media.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs