Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kulttuurit kotona on kymmenien eri kulttuurien ja kielten kohtaamisfoorumi Viitaniemessä YK:n päivänä 24.10.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Kulttuurit kotona on kymmenien eri kulttuurien ja kielten kohtaamisfoorumi Viitaniemessä YK:n päivänä 24.10.

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2014 klo 09:21
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 20.10.2014


Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Viitaniemen kampuksella kohtaavat YK:n päivänä perjantaina 24.10.2014 kymmenien eri kulttuurien ja kielten edustajat. Koulutuskuntayhtymän opiskelijoille ja henkilöstölle tarkoitettu Kulttuurit kotona
–tapahtuma on osa kotikansainvälisyyttä, joka tarkoittaa monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden oppimista myös omassa maassa. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa opiskelee yhteensä yli 60:ta eri kulttuuri- ja kielialuetta, kymmeniä maita ja useita maanosia edustavaa henkilöä.

Kaikki toisen asteen ammatilliset tutkinnot ja lukio-opinnot sisältävät kansainvälisen ulottuvuuden, joka takaa opiskelijoille perusvalmiudet siirtyä globaaliin työelämään sekä kotimaassa että ulkomailla. Kosketus vieraaseen kulttuuriin kehittää uteliaisuutta, sitkeyttä, ongelmanratkaisukykyä ja luovaa ajattelua sekä vahvistaa sisäistä yrittäjyyttä – juuri niitä taitoja, joita työelämässä on todettu eniten tarvittavan.

Kulttuurit kotona on koulutuskuntayhtymässä vuosittainen tapahtuma, jonka järjestelyvastuussa ovat tänä vuonna Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän lukiokoulutus. Ohjelmassa on monikulttuurisia työpajoja, musiikkia, tanssia, muotia, keskusteluja, pelituokioita ja esittelypisteitä. Päivässä voi nähdä myös eri kulttuureihin perustuvaa kauneudenhoitoa ja kampauksia. Mukana ovat myös Unicef ja Suomen Punainen Risti. Kaikki kuntayhtymän opiskelijaruokalat tarjoavat etnistä ruokaa koko viikon 43.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän tavoitteena on kansainvälisten tapahtumien avulla lisätä kaikkien toisen asteen opiskelijoiden – niin ammattiin kuin ylioppilastutkintoonkin valmistuvien, niin suomalaisten kuin ulkomaalaistaustaisten – keskinäistä yhteistyötä.


Lisätietoja

Kouluttaja Ulla Koukkari-Anttonen, Jyväskylän aikuisopisto, Avoin aikuisopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä,
puh. 040 341 6223, sähköposti etunimi.sukunimi@jao.fi

Voit myös lukea tapahtumaa valmistelevien opiskelijoiden ajatuksia: 

http://blogit.jao.fi/kulttuuritkotona/

 

Kutsu viestimille

Viestimet ovat tervetulleita Kulttuurit kotona –tapahtumaan perjantaina 24.10.2014 klo 9 – 14, osoite Viitaniementie 1 A, Jyväskylä.

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi 
Tiedottaja Elisa Airasvirta
+358 40 341 5460, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs