Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kulttuurien kirjo esiin ao-oppilaitosten teemapäivässä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Kulttuurien kirjo esiin ao-oppilaitosten teemapäivässä

Kutsu.
Julkaistu: 20.10.2015 klo 10:40
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitokset järjestävät Viitaniemen kampuksella Kulttuurit kotona -tapahtuman 23.10. Päivän aikana opiskelijat ja henkilökunta pääsevät tutustumaan kulttuurien rikkauteen ao-yhteisön sisällä. Kuntayhtymän oppilaitoksissa puhutaan 64 eri kieltä.

Värikkään ja vauhdikkaan Kulttuurit kotona -päivän avaa vuoden puhujanakin palkittu monitaituri André Noël Chaker.  Chaker on alkujaan kanadanranskalainen juristi, joka tunnetaan lennokkaista puheenvuoroistaan suomalaisuuden tulkitsijana. Tapahtuman järjestelyt ovat nuorten ja aikuisten - ammattiin opiskelevien ja lukiolaisten - yhteinen ponnistus. Mukana on myös Unicef. Ohjelmassa on monikulttuurisia työpajoja, musiikkia, tanssia, muotia, kauneudenhoitoa, keskusteluja, esittelypisteitä ja liikuntaa.

Kulttuurit kotona –tapahtumasta on tullut vuosittainen perinne, joka järjestetään YK:n päivän aikaan. Sen avulla herätellään opiskelijoita ja henkilökuntaa tunnistamaan kansainvälistymisen mahdollisuuksia arjen ympäristössä. ”Kosketus vieraaseen kulttuuriin kehittää uteliaisuutta, sitkeyttä, ongelmanratkaisukykyä ja luovaa ajattelua sekä vahvistaa sisäistä yrittäjyyttä – juuri niitä taitoja, joita työelämässä on todettu eniten tarvittavan”, toteaa kansainvälisten asioiden päällikkö Aino Malin.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä kansainvälisyystaitoja vahvistetaan kaikissa oppilaitoksissa. Tavoitteena on, että jokainen opiskelija saa kansainvälisyyden perusvalmiudet maasta poistumatta, kotikansainvälisyyden keinoin. Viime vuonna noin 600 kuntayhtymän opiskelijaa ja 400 henkilöstön edustajaa kehittivät osaamistaan ulkomailla. Vastavuoroisesti oppilaitoksiin saapui 300 ulkomaista opiskelijaa ja saman verran koulutusalan asiantuntijoita. Sekä ammatillista että ylioppilastutkintoa on myös mahdollisuus painottaa kansainvälisyyteen.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitoksia ovat Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio.

Kutsu viestimille

Viestimien edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Kulttuurit kotona –päivää klo 9 - 14. André Noël Chaker avaa tapahtuman perjantaina 23.10. klo 9.00 - 9.45 Viitaniemen kampuksen B1-rakennuksen liikuntasalissa, Viitaniementie 1. Opaskartta www.jao.fi/opaskartat

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: kansainvälisten asioiden päällikkö Aino Malin, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5147, aino.malin@jao.fi

Tapahtuman valmisteluja voi seurata myös Facebookissa: www.facebook.com/kulttuuritkotona

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs