Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kulttuuria kouluun -työpaja Orimattilassa

Lahden kaupunki

Kulttuuria kouluun -työpaja Orimattilassa

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 09:14
Julkaisija: Lahden kaupunki

Löytääkö lapsi lähikulttuurin?

Kymmenesosa Suomen kunnista mm. Lahti on ottanut käyttöönsä perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelman.  Orimattilassa omaa suunnitelmaa ei vielä ole, mutta Lastenkulttuurikeskus Efektin järjestämän työpajan tavoitteena on käynnistää suunnitelmatyö. Suunnitelma tukee tasa-arvoisesti kaikkien kunnan lasten ja nuorten kulttuuristen oikeuksien toteutumista ja paikallisidentiteetin vahvistumista.

Kulttuuria kouluun -työpaja on osa parinkymmenen pajan valtakunnallista kiertuetta. Kiertueen tuottamisesta vastaa Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Kulttuurivoltti-yhteistyöhanke. Hankkeen pääyhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Opetushallitus ja Taiteen edistämiskeskus. Tavoitteena on kasvattaa kulttuurikasvatussuunnitelmien määrää valtakunnallisesti.

Työpaja järjestetään Orimattilan taidemuseossa torstaina 17.3.2016 klo 12.30–16.00. Työpajassa opetuksen ja kulttuurin ammattilaiset kertovat kulttuurikasvatuksesta ja yhteistyön mahdollisuuksista. Ryhmätyöosuudessa työstetään Orimattilan suunnitelmaa asiantuntijoiden tukemana. Työpajaan on kutsuttu Orimattilan opetus-, taide- ja kulttuurialan toimijoita.

Työpajassa hyödynnetään uutta kulttuurikasvatussuunnitelma.fi -verkkopalvelua, joka tukee suunnitelman laatimista. Palvelu on vapaasti kaikkien kiinnostuneiden hyödynnettävissä.

Työpajaan voi ilmoittautua to 10.3. mennessä sähköpostilla henrika.suna@orimattila.fi

Median edustajat ovat tervetulleita paikan päälle seuraamaan työpajaa.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lastenkulttuurikeskus Efekti: Matti Karhos, kulttuuriasiainpäällikkö, matti.karhos@lahti.fi, 050 387 8792

Susanna Koponen, Lahden perusopetuksen kulttuuriohjelman koordinaattori, susanna.koponen@lahti.fi, 050 398 5775

Orimattilan kulttuuripalvelut (15.3. alkaen): Henrika Suna, kulttuuritoimenjohtaja, henrika.suna@orimattila.fi, 040 569 6672

Valtakunnallinen Kulttuurivoltti-hanke: 
hankepäällikkö, erityisasiantuntija Ira Vihreälehto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry, ira.vihrealehto@kulttuuriperintokasvatus.fi, 040 801 9069, www.kulttuuriperintokasvatus.fi
koordinaattori Saara Vesikansa, Lastenkulttuurikeskusten verkosto, saara.vesikansa@tampere.fi, p. 050 563 4366, www.lastenkulttuuri.fi

Kiertueen aikataulu: http://kulttuurikasvatussuunnitelma.fi/tyopajakiertue

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs