Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kozeen Shiwan voitti Salpauskokki-kisan

Koulutuskeskus Salpaus

Kozeen Shiwan voitti Salpauskokki-kisan

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2012 klo 09:31
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Vuoden 2012 Salpauskokki on Kozeen Shiwan. Toiseksi kovatasoisessa kisassa tuli Tiina Mäkilä ja kolmanneksi Josi Polso. Koulutuskeskus Salpauksen kokkiopiskelijat kilpailivat hauenvalmistustaidoillaan 15.2. Tehtävänä oli valmistaa kahdessa tunnissa pääruoka-annos päijäthämäläisestä hauesta ja jokiravuista.

Voittaja-annos sisälsi haukea kolmella tavalla, porkkanaa, punajuurta, juuriselleripyreetä ja tummaa tillikastiketta. Shiwan oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.

– Onnistui tosi hyvin. Annokseen tuli hyvät maut ja hyvät rakenteet.

Toiseksi tullut Tiina Mäkilä teki hauesta mureketta. Lisäksi annos sisälsi marinoituja jokiravunpyrstöjä, paistettuja kirsikkatomaatteja, punajuuripyreetä ja yrttiöljyä.

– Hauki on aika väritön kala, mutta punajuuresta, tomaatista ja yrttiöljystä sai hyvin väriä annokseen. Värikäs annos kuvaa persoonaani.

Kilpailua tuomaroivat Päijät-Hämeen keittiömestariyhdistyksen jäsenet. Tuomariston mukaan kilpailu oli tänä vuonna poikkeuksellisen korkeatasoinen ja tiukka. Ensimmäisen ja toisen sijan välillä oli eroa vain yksi piste.

– Mausta saa eniten pisteitä, ja lisäksi annoksen tulee olla näyttävä ja oikein tehty, kertoo päätuomari Matti Mäkilä.

Mäkilä on tyytyväinen, että kokkikilpailuihin riittää osallistujia.

– Täältä niitä TV-kokkeja tulee.

Salpauskokki-kisaan osallistui yhdeksän kilpailijaa, joista monet olivat kilpailleet aikaisemminkin. Voittaja Kozeen Shiwan sijoittui tammikuussa toiseksi nuorten kokkien SM-kilpailuissa ja vuonna 2010 hän voitti kokkiopiskelijoiden sarjan Euroopan-laajuisessa hotelli- ja ravintola-alan kilpailussa Lissabonissa.

Lisätietoja:
Koulutuskeskus Salpaus
hotelli- ja ravintola-alan lehtori Vesa Työppönen, puh. 044 708 0670


Kuva 7290: Kozeen Shiwan on voittanut useita ammattitaitokilpailuja.

Kuva 7352: Voittaja-annos sisälsi haukea kolmella tavalla, porkkanaa, punajuurta, juuriselleripyreetä ja tummaa tillikastiketta.

Liitetiedostot

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs