Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koulutusvalinnassa työtilanne suomalaisille tärkeämpää kuin ruotsalaisille

Studentum.fi

Koulutusvalinnassa työtilanne suomalaisille tärkeämpää kuin ruotsalaisille

Julkaistu: 12.06.2015 klo 09:45
Julkaisija: Studentum.fi

Studentum.fi-koulutussivuston teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset ottavat muita pohjoismaita enemmän huomioon ammattien työtilanteen opiskelupaikkaa valittaessa. Verrattuna esimerkiksi Ruotsiin, suomalaisille on tärkeämpää, että työpaikka löytyy myös opiskeluiden jälkeen. Norjassa ja Tanskassa työllistymismahdollisuudet vaikuttavat koulutusvalintaan vieläkin vähemmän.

Muihin pohjoismaihin verrattuna suomalaiset ovat myös selvästi tyytymättömämpiä siihen, että koulutustarjonta ei vastaa alojen työtilannetta. Vähintään lukion tai ammattikoulun suorittaneista suomalaisista vastaajista noin neljä viidestä arvioi, että oppilaitokset kouluttavat liian paljon opiskelijoita aloille, joilla työllisyystilanne on huono. Vastaavasti opiskelijoita koulutetaan liian vähän ammatteihin, joissa on työvoimapula.

Tutkimus koulutukseen hakeutumisesta toteutettiin keväällä 2015. Tutkimukseen vastasi yhteensä 5841 lukion tai ammattikoulun jälkeistä koulutusta etsivää nuorta ja aikuista Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Hyviä työelämäyhteyksiä arvostetaan

Pohjoismaiden vertailussa suomalaiset pitävät merkittävästi tärkeämpänä, että oppilaitoksilla on hyvät yhteydet työelämään. Erityisesti työharjoittelu nähdään tärkeänä osana koulutusta, jolloin töihin siirtymistä pidetään helpompana valmistumisen jälkeen. Hyvien työelämäyhteyksien avulla on myös helpompi ymmärtää koulutuksen rooli työelämän kannalta. Lisäksi suhteiden ansiosta on mahdollista luoda kontakteja potentiaalisiin työnantajiin jo opiskeluaikana.

 

Lisätietoa Suomessa toteutetusta tutkimuksesta:

Studentum.fi-sivuston koulutuskysely 2015

Anssi Mäkelä
Tiedottaja
Puh: 09-315 828 75
anssi.makela@studentum.fi

Studentum.fi-koulutussivustolla käyttäjä voi vertailla eri koulutusvaihtoehtoja koulutusalan, koulutustyypin tai paikkakunnan mukaan. Tuomme koulutusvaihtoehtoja tarjoavat oppilaitokset lähelle tulevaa opiskelijaa, sillä kiinnostuneet voivat lähettää sivustolla yhteydenottopyynnön ja kohdistaa sen suoraan kiinnostavalle oppilaitokselle. Tavoitamme kuukausittain noin 140 000 koulutusta etsivää nuorta ja aikuista ja hakupalvelustamme löytyy tällä hetkellä noin 3500 koulutusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs