Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koulutusta tuuli- ja aurinkosähköntuotantoon Raahessa

Oulun ammattikorkeakoulu

Koulutusta tuuli- ja aurinkosähköntuotantoon Raahessa

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2014 klo 10:49
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Tuurinko-hanke järjestää kevään 2014 aikana useita koulutuksia, jotka perehdyttävät tuuli- ja aurinkosähköntuotannon yleisiin edellytyksiin, järjestelmien asentamiseen ja käyttöönottoon sekä järjestelmiä seuraavien mittalaitteiden tuottaman tiedon hyödyntämiseen opetuksessa ja tutkimuksessa. Koulutukset ovat ensisijaisesti tarkoitettu Raahen seudun ammatillisen koulutuksen opettajille, mutta ne ovat avoimia ja maksuttomia kaikille uusiutuvasta energiantuotannosta kiinnostuneille.

Ensimmäinen koulutus järjestetään tiistaina 11.2. kello 12.30–16.00 Raahen ammattiopistolla (Tervahovinkatu 2, Raahe). Koulutus keskittyy tuulivoimantuotannon yleisiin edellytyksiin ja soveltuvuuteen osaksi pohjoismaista sähköverkkoa ja sähkömarkkinoita. Koulutuksessa käsitellään tuulivoiman saatavuuden alueellista vaihtelua sekä aikavaihtelua ja sen ennustettavuutta. Huomiota kiinnitetään erityisesti tuulivoiman saatavuuteen suuren sähkönkulutuksen aikana. Tilaisuuden vierailevana kouluttajana toimii VTT:n johtava tutkija, tekniikan tohtori Hannele Holttinen. Holttisella on pitkä kokemus ja laaja asiantuntemus tuulivoimatutkimuksesta. Hän on osallistunut kansainväliseen tuulivoimayhteistyöhön useissa eri organisaatioissa.

Seuraava koulutus järjestetään tiistaina 25.2. kello 13.15–16.00 Raahen ammattiopistolla. Koulutuksessa käsitellään aurinkoenergian saatavuutta ja aurinkosähköntuotannon taloudellista kannattavuutta. Maalis–huhtikuun aikana järjestetään koulutustilaisuuksia tuuli- ja aurinkosähköjärjestelmien asentamisesta ja käyttöönotosta sekä järjestelmiä seuraavien mittausten hyödyntämisestä opetuksessa.

Aurinkosähkö on maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava tapa tuottaa sähköä. Raahen seutukunnassa on jo toteutuneiden lisäksi vireillä lukuisia tuulivoimantuotantohankkeita. Tuuli- ja aurinkosähköntuotannon oppimisympäristö Tuurinko -hankkeessa vahvistetaan osaamista näillä tulevaisuuden toimialoilla seuraamalla uusiutuvan energian tuotantoa reaaliaikaisin mittauksin sekä järjestämällä koulutuksia pienten tuuli- ja aurinkosähköjärjestelmien asentamisesta. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Raahen ammattiopiston kanssa, jonka tiloihin sijoitetaan pienimuotoiset tuuli- ja aurinkosähkön tuotantojärjestelmät ja niihin liittyvä mittaustek-niikka. Hanke toteutetaan ajalla 1.12.2013–31.10.2014, ja sen rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lisätietoja: projektipäällikkö Alpo Kekkonen, 050 317 4905, alpo.kekkonen@oamk.fi
oamk.fi/tuurinko

Liitetiedostot

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs