Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koulutusta kristillisestä johtajuudesta

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Koulutusta kristillisestä johtajuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2013 klo 14:29
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

 

 

 

Hengellisen johtajuuden erityishaasteita ja -mahdollisuuksia tarkastellaan Kristillinen johtajuus -kurssilla Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Luentojen aiheina ovat muun muassa johtaminen kutsumuksena, muutosjohtaminen, hengellinen ja henkinen johtajuus sekä kristinuskon anti johtajuuteen.

Kurssin ensimmäisellä jaksolla 14. – 15.11.2013 Mika Tuovinen, Mailis Janatuinen ja Juhani Ahola tarkastelevat johtajuutta Raamatun esimerkkien pohjalta. Inkerin kirkon Siperian rovastikunnan lääninrovastina seitsemän vuotta toiminut Juha Saari kertoo johtamisesta Siperian mittakaavassa. Tapio Aaltosen aiheina ovat johtamisen murros sekä hengellisen johtajuuden haasteet ja mahdollisuudet. Taneli Skyttä avaa muutos- ja kriisijohtamisen kysymyksiä. Esiintymistaitoja johtamisen näkökulmasta ilmaisun keinoin tuo esille teatteriohjaaja Antti Sevanto.

Koulutuksen toisella jaksolla 24. – 26.1.2014 perehdytään kristityn johtajan mahdollisuuksiin saada esille sekä omat että organisaationsa voimavarat ja luovuus. Tom Lundberg valmentaa ymmärtämään, hyväksymään ja hyödyntämään erilaisuutta työyhteisössä. “Syvä itsetuntemus on avain briljanttiin esimiestyöhön”, Lundberg sanoo.

Johtamis- ja viestintätaitoja opettavat muun muassa Janne Hassinen, Vuokko Vänskä ja Juhani Ahola.

”Toimintatavoissa nuorten ja nuorten aikuisten kanssa pitää olla ajan hermolla. He eivät tarvitse suurta staraa, vaan rinnallakulkijaa. Mielestäni se on myös Jeesuksen tapa toimia. Tutustumme Raamatusta voimauttavaan johtamiseen ja miten se voisi näkyä sinun johtamisstrategiassasi”, Juhani Ahola kertoo.

Mentoroinnista ja työnohjauksesta kertoo Paula Vuorinen. Raamatun esimerkkien valossa johtajuutta tarkastelevat Eero Junkkaala ja Jarkko Haapanen. Tuomo Heikkilä perehdyttää neuvottelu- ja kokoustaitoihin.

INFO

Hinta täysihoidolla 100 €/kurssi (2-4 hh, omat liinavaatteet). 25 % alennusta toisesta täysihoitohinnasta osallistuessasi molemmille kursseille.

Kurssimaksu 20 €/kurssi. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät -25 %, ei lisäalennuksia.

Ilmoittautuminen 4.11.2013 mennessä osoitteella keskus@sekl.fi tai puh. 019 77 920 tai nettilomakkeella. Vain toiselle kurssille tulijat: 15.1.2014 mennessä.

Seminaarin alustajien esittely

TM Tapio Aaltonen on johdon konsultti, coach, tietokirjailija, Novetos Oy:n perustaja ja Boardman Oy:n hallituksen jäsen. Hänellä on pitkä kokemus järjestöjohtajana ja suomalaisen johtamisen kehittäjänä. Hänen kirjansa Yrityksen arvot ja etiikka valittiin vuonna 2000 parhaaksi yrityskirjaksi. Aaltosen viimeisin kirja on Johda ihmistä – Teologiaa johtajille. Hänen valmennusteemojaan ovat vastuullinen ja valmentava johtaminen, muutokset, innostaminen, johtoryhmätyö ja kutsumusjohtaminen.

Juhani Ahola on Operaatio Mobilisaation Euroopan aluejohtaja. Vuodesta 1992 hän on toiminut OM:n työssä aluksi Israelissa ja vuosina 1997 – 2011 OM:n toiminnanjohtajana Suomessa. Operaatio Mobilisaation toimintatapana on tiimityö ja Aholan vahvuutena on pitkä kansainvälinen kokemus mentoroinnista nuorten parissa.

Mailis Janatuinen on toiminut Ev.lut. Lähetysyhdistys Kylväjän työntekijänä Japanissa. Koulutukseltaan hän on englanninopettaja ja teologian maisteri. Mailis Janatuinen on kirjoittanut useita Raamattua selittäviä kirjoja.

TM Jarkko Haapanen toimii Kansanlähetysopiston raamattulinjan linjavastaavana.

Teologian tohtori, pastori Eero Junkkaala kiertää julistus- ja opetustehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Hän on kirjoittanut yli 30 kirjaa.

Pastori, työyhteisökonsultti Janne Hassinen on työyhteisökouluttaja sekä kriisi- ja traumapsykoterapeutti. Hän valmentaa johtoa ja työyhteisöjä kohtaamaan kriisejä ja vahvistamaan työhyvinvointia monikulttuurisissa konteksteissa.

Tom Lundberg on toiminut työyhteisövalmentajana vuodesta 2002 lähtien. Hän on Advisor Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Tom Lundberg on luennoinut kymmenille tuhansille ihmisille työpaikoilla, yliopistoissa ja korkeakouluissa sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on kirjoittanut 15 kirjaa, jotka käsittelevät johtamisen lisäksi mm. työhyvinvointia, asiakaspalvelua ja elämäntaitoja.

Pastori Juha Saari on toiminut Inkerin kirkon Siperian rovastikunnan lääninrovastina vuosina 2006 – 2013 Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähettämänä.

MA Antti Sevanto on Kansanlähetysopiston musiikkiteatterilinjan linjavastaava. Hän on opiskellut Masters of Arts in Theatre Practices -tutkinnon Rose Bruford Collegessa Kentissä.

Taneli Skyttä on Lähetysyhdistys Kylväjän ulkomaan työn johtaja. Skyttä on toiminut kansainvälisen kehitysyhteistyöjärjestön johtotehtävissä.

Pastori Mika Tuovinen on Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja. Tuovinen on toiminut kansainvälisissä tehtävissä Virossa ja Saksassa.

Lähettikuraattori, FK Paula Vuorinen hoitaa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen ulkomaantyöntekijöiden hyvinvointiin liittyviä asioita. Hän on työskennellyt raamatunkäännöstyössä yli 20 vuotta, mm. koulutus- ja tiiminrakennustehtävissä. Hän on kirkon työnohjaaja.

Vuokko Vänskä on Kustannusosakeyhtiö Uusi Tien toimituspäällikkö. Vänskä on tehnyt seurakuntatyötä Länsi-Japanin evankelis-luterilaisen kirkon työyhteydessä Japanissa yhteensä 20 vuotta. Hän on toiminut viestinnän tehtävissä Suomessa 1990-luvun alusta lähtien. Hän on ollut myös Seurakuntalainen.fi:n ja Uusi Tie -lehden päätoimittajana.

Tietoliikenneinsinööri Tuomo Heikkilällä on monipuolinen kokemus teknisestä kouluttamisesta ja myyntitehtävistä sekä suomalaisessa että kansainvälisessä ympäristössä. Hän on toiminut myös myynnin esimiestehtävissä ja liiketoimintayksikön johtajana. Kansanlähetysliikkeessä hän on vaikuttanut erilaisissa hallinnollisissa luottamustehtävissä 1990-luvun alusta.

 

 

 

 

Liitetiedostot

Lisätietoja Henkilöstöpäällikkö Piritta Pinta, 044 5505 821, piritta.pinta@sekl.fi

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Opistotie 1, 12310 RYTTYLÄ

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs