Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koulutuskeskus Salpaus uudistuu

Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus uudistuu

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2015 klo 08:24
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Vuodenvaihde on tuonut koulutuspuolelle useita rakenteellisia uudistuksia.  Päijät-Hämeen koulutuskonserni on nyt käytännössä Koulutuskeskus Salpaus, kun Lahden ammattikorkeakoulu ja Tuoterengas muuttuivat osakeyhtiöiksi 1.1.2015.

Koulutuskeskus Salpauksen ja kuntayhtymän rakenne on yhdistetty.  Vastuullamme on jatkossa Salpauksen toiminta.  Toimimme itsenäisenä ja yhtenäisenä kokonaisuutena Salpaus-brändin alla. Tuotamme edelleenkin useita palveluita, esim. talous-, kiinteistö-, ravintola-alan sekä tietohallinnon osalta myös Lahden ammattikorkeakoulu Oy:lle.

Koulutuskeskus Salpaus on valtakunnallisesti suuri ja monipuolinen ammatillinen koulutusorganisaatio. Se on myös Päijät-Hämeen suurimpia työnantajia. Uudessa Salpauksessa on 850 työntekijää ja vuosittain yli 20 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa.

Muita Salpauksen tunnuslukuja:  

  • ammatillisen perustutkinnon opiskelupaikkoja on 5 260
  • oppisopimuskoulutuksessa perustutkintoja 488
  • oppisopimuskoulutuksessa lisäkoulutuspaikkoja 873
  • aikuiskoulutuksessa eri henkilöitä 13 000
  • lukiokoulutuksessa opiskelijoita  160.

Koulutuskeskus Salpauksen toiminnan laajuus toimintatuotoilla mitattuna talousarviossa 2015 on 79 milj. miljoonaa euroa.

Hyviä tuloksia, mutta jatkuvaa kehittämistä kumppaneiden kanssa

Sidosryhmätutkimuksen mukaan (Taloustutkimus, 10/2014) Salpauksen rooli on Päijät-Hämeen alueellisessa kehityksessä erittäin keskeinen.  Saimme yhteistyökumppaneiltamme erinomaiset arviot toiminnastamme. Olemme tutkimuksen mukaan alueen tunnetuin ja käytetyin oppilaitos ja meitä pidetään luotettavana, kehityshakuisena ja joustavana.

Haluamme jatkossakin pysyä pätevänä ja luotettavana toimijana. Uudessa Salpauksessa on juuri meneillään kaikilla aloilla opetussuunnitelmien ja -menetelmien monipuolinen uudistustyö. Koko toimintaa ja toimintajärjestelmiämme arvioidaan kevään aikana Opetus- ja kulttuuriministeriön kriteereiden mukaisesti. Kaikki toisen asteen koulutuksen järjestäjät, ja myös Salpaus, hakevat vuoden 2017 alusta voimaan tulevaa uutta koulutuksen järjestämislupaa. Uudistamme myös strategiaamme ja olemme määritelleet henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa uusiksi arvoiksemme: Oppimisen rohkeus, tekemisen ilo ja reilu asenne.

Kuntayhtymän verkkosivut www.phkk.fi on poistettu käytöstä ja sitä koskevat asiat ovat nähtävissä Salpauksen sivustolla www.salpaus.fi. Koko uuden Salpauksen henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@salpaus.fi.

Lisätietoja
rehtori Päivi Saarelainen, puh. 0500 716 751, paivi.saarelainen@salpaus.fi   
toimitusjohtaja Martti Tokola, 050 526 5917, martti.tokola@salpaus.fi
Koulutuskeskus Salpaus

 

 

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 850.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs