Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koulurauha-kilpailun voitto Paraisille ja Vaasaan

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Koulurauha-kilpailun voitto Paraisille ja Vaasaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2014 klo 13:00
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Koivuhaan koulu Paraisilta sekä Vöyrynkaupungin koulu Vaasasta ovat tämänvuotiset Koulurauha-kilpailun voittajat. Kilpailussa haastettiin kaikkia Suomen kouluja pohtimaan, millaisen tapahtuman avulla voisi kehittää oppilaiden keskinäisiä kaveritaitoja, miten kaveritaidoista tulisi puhua ja miten niitä tulisi opetella?

Koulurauha-kilpailuun sai osallistua mikä tahansa koulussa toimiva ryhmä: luokka, tukioppilasryhmä, vanhemmista ja oppilaista muodostettu työryhmä tms. Kilpailussa oli kaksi sarjaa: toinen alakouluille ja toinen yläkouluille. Ryhmien tuli tehdä suunnitelma tapahtumasta ja lähettää suunnitelmasta ja mahdollisesta toteutuksesta raportti.

Yläkoululaisten sarjassa raati valitsi tänä vuonna yksimielisesti voittajaksi Vöyrynkaupungin koulun tukioppilaat, jotka suunnittelivat Koulurauhanjulistus-juhlan uusille seiskaluokkalaisille. Juhlassa esitettiin mini-musikaali ja luettiin koulurauhanjulistus. Musikaali kertoi seiskaluokkalaisen tytön ensimmäisestä koulupäivästä. Raadin mielestä teema on hyvä ja tärkeä. Hyvää on myös, että oppilaat toimivat itse ja saivat tuoda omaa osaamistaan esiin. 

Alakoululaisten sarjan voitti Koivuhaan koulun oppilaskunnan hallituksen suunnittelema Ystävänpäivätempaus, jossa ideana oli suunnistaa ryhmänä erilaisista pisteistä toiseen. Kun tehtävä oli suoritettu,  aikuinen antoi vihjekirjekuoren seuraava pistettä varten. Päivän päätteeksi annettiin jokaiselle diplomi osoituksena siitä, että oli reippain ja avoimin mielin harjoitellut kaveritaitoja. Raati kiitteli hyvin suunniteltua, osallistujia kunnioittavaa työtä, jossa perinteisen juhlapäivän ohjelmaa oli viety eteenpäin ja johon opettajat myös osallistuvat. 

Kunniamainintoja jaettiin neljä

Molemmat voittajakoulut saavat palkinnoksi 500 euron stipendin. Kunniamaininnat ja 50 euron stipendit menivät alakoulun puolella Loimaan keskuskoulun robotti-työlle ja Akaan Arvo Ylpön koulun koiranäyttelylle. Yläkoulun kunniamaininnat menivät Närpes högstadieskolanille, josta osallistuttiin kisaan julistustapahtumalla ja Hirvensalmen Elomaan kouluun, jossa oli suunnitelmissa pitää kaveritunteja.

Koulurauha-kilpailuun osallistui tänä vuonna 22 työtä. Raadissa oli mukana oppilaita ala- ja yläkoulusta, vanhempainyhdistyksen edustaja, esi- ja alkuopetuksen edustaja, opetusneuvos Heidi Peltonen ja Kari Uusikylä, kasvatustieteen professori, emeritus.


Listätietoja:

  • Nuorisotyön suunnittelija Tiia Posa, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, p. 050 428 5407, tiia.posa@mll.fi
  • Tiedottaja Camilla Heikkilä, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, p. 075 3245 580, camilla.heikkila@mll.fi

Koulurauha-kilpailu on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Opetushallituksen, Folkhälsanin, Suomen Vanhempainliiton ja Poliisihallituksen yhteistä Koulurauha-ohjelmaa. Koulurauha-ohjelman tavoitteena on edistää koululaisten turvallisuutta, hyvinvointia ja osallisuutta. Koulurauha-ohjelma julistaa koulurauhan kaikkiin Suomen kouluihin syyslukukauden alkaessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs