Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koululaisten Kunnari-lukudiplomi on mahdollista suorittaa Celia-kirjaston kirjoilla

Celia

Koululaisten Kunnari-lukudiplomi on mahdollista suorittaa Celia-kirjaston kirjoilla

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2012 klo 10:46
Julkaisija: Celia

Lukudiplomien tarkoituksena on innostaa ja edistää koululaisten lukuharrastusta. Nyt myös Celia-kirjasto tarjoaa nuorille asiakkailleen mahdollisuuden suorittaa lukudiplomi. Kunnari on Opetushallituksen Netlibris-hankkeessa kehitetty lukudiplomi, josta Celia-kirjasto on muokannut oman version oppilaille, jotka eivät voi käyttää tavallista kirjaa.

Oppilaat valitsevat julkaistusta kirjavalikoimasta mieleisiään kirjoja, lukevat ne ja tekevät sovitut tehtävät. Valmiista Kunnarista oppilas saa opettajalta kunniakirjan. Kirjatarjontaa on eri-ikäisille oppilaille: 1.–2.-luokkalaisille Tapiiri-niminen osio, 3.–4.-luokkalaisille Kumi-Tarzan, 5.–6.-luokkalaisille Matilda ja yläluokkalaisille Sinuhe.

Kirjavalikoima on hyvä ja eritasoisille lukijoille on valinnanvaraa. Esimerkiksi Kumi-Tarzan-osiossa on noin sata kirjaa, ja sieltä löytyy niin maailmankirjallisuuden klassikoita, huumoria kuin jännäreitäkin. Kirjoja voi lainata ääni-, piste- tai yhdistelmäkirjoina. Suomenkieliset kirjalistat ovat selattavissa Celian kotisivujen Kunnari-osiossa, ja ruotsinkieliset kirjalistat julkaistaan vuodenvaihteessa 2012–2013.

Näkövammaisten Kunnarin suorittajien on mahdollista saada kohokuvadiplomi suoritetusta Kunnarista. Nämä ovat opettajan tilattavissa Celian kotisivuilta.

Lue lisää: www.celia.fi/kunnari

Lisätietoja:

Lastenkirjastonhoitaja Irmeli Holstein, Celia-kirjasto, puh. (09) 2295 2232, etunimi.sukunimi@celia.fi

Tiedottaja Johanna Kainulainen, Celia-kirjasto, puh. 040 186 9129, etunimi.sukunimi@celia.fi

 

Mikä Celia? Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille, ja valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs