Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kotka ja Kouvola - korkeakoulukaupunkeja!

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kotka ja Kouvola - korkeakoulukaupunkeja!

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2013 klo 11:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtori Petteri Ikonen käynnisti 2.9.2013 kampanjan ”Kotka ja Kouvola ovat korkeakoulukaupunkeja”. Kyamk haluaa kampanjan avulla lisätä tunnettuuttaan ja kertoa toimintansa vaikutuksista kampuskaupunkeihinsa Kotkaan ja Kouvolaan sekä koko maakuntaan.

Teema näkyy lyhtypylväskampanjassa, joka on esillä viikoilla 35‒39 Kotkassa ja Kouvolassa. Samalla houkutellaan hakijoita osallistumaan syksyn yhteishakuun, jossa on tarjolla opiskelupaikkoja sekä päiväopintoina että monimuoto-opintoina. Hakua markkinoidaan toki myös netissä, radioissa ja lehdissä.

Kampanjan näkyvin tapahtuma on Kyamkin lukuvuoden avajaiset 6.9. Kotkan torilla Kotkan Fashion Night & Culture -tapahtuman (FNC: http://www.fashionnightkotka.fi/) yhteydessä. Lukuvuoden avajaiset järjestetään perjantaina 6.9. klo 14 (www.kyamk.fi/avajaiset).

Avajaisjuhla on nyt ensimmäistä kertaa avoin kaikille kaupunkilaisille ja yhdessä kaupungin muiden tapahtumien kanssa. Monet Kyamkin opiskelijat ovat myös olleet tekemässä FNC-tapahtumaa jo kuukausia. Esimerkiksi suuri muotinäytös perjantai-iltana on muotoilijaopiskelijoiden Janna Toivarin ja Minniina Mieskolaisen opinnäytetyö.

Rehtori Petteri Ikonen pitää avajaisssa lukuvuoden avauspuheen, mutta tekee sen yhdessä keskustellen opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan Aleksanteri Revon ja Kotkan kehitysjohtaja Terhi Lindholmin kanssa.

Tavoitteena on järjestää tästedes avoin avajaistilaisuus vuorovuosin Kotkassa ja Kouvolassa.

Petteri Ikonen painottaa, että Kyamk on Kymenlaakson ainoa tutkintoja tarjoava korkeakoulu. ”Oma korkeakoulu joka maakunnassa ei enää ole itsestään selvyys. Sekä Kyamkissa että koko Kymenlaaksossa on tehtävä työtä sen eteen, että oma korkeakoulu säilyy valtakunnallisessa ammattikorkeakoulu-uudistuksessa.”

Korkeakoulu lisää alueensa elinvoimaa

Kyamk vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi alueen talouteen: ammattikorkeakoulu tuo Kymenlaakson vuosittain n. 7,3 miljoonaa euroa tavara- ja palveluostoina, verotuloina ja opiskelijoiden tuomina tuloina. Vuosittain Kyamkissa aloittaa noin 1 100 uutta opiskelijaa, joista 40 % tulee muualta kuin Kymenlaaksosta ja jotka edustavat 35 kansallisuutta. Kyamk markkinoi myös kampustensa kotikaupunkeja hakumarkkinoinnissaan.

Kyamkin koko toiminta on suunniteltu uudistamaan Kymenlaakson elinkeinorakennetta. Keskuskauppakamarin Alueiden kilpailukyky 2011 -katsauksen mukaan yrityksen sijaintiin ja toimintaedellytyksiin vaikuttaa eniten sopivan työvoiman saatavuus (vaikutus 66 %). Kyamk on toimintansa aikana mm. tuottanut noin 9 300 korkeakoulututkintoa. Valmistuneista 60 % työllistyy Kymenlaaksoon. Kyamk on edistänyt alueen elinvoimaa myös täydennyskoulutuksen avulla: vuosittain täydennyskoulutuksessa on 1500 ja avoimen AMK:n polkuopinnoissa 250 henkilöä. Lisäksi vv. 2010‒2012 noin 140 irtisanottua henkilöä suoritti korkeakoulututkinnon ja työllistyi uudelleen.

Kyamkin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta vaikuttaa merkittävästi alueen kehittämiseen. Hankkeita on noin 60, ja niissä on mukana noin 200 henkilöä. Hankkeiden kokonaisbudjetti on 12,7 miljoonaa euroa. Tarjolla on myös asiantuntijapalveluita, kuten betoninkoetusta ja päästömittausta. Hankkeissa on laajasti mukana alueen muita koulutusorganisaatioita ja muita toimijoita.

Lisätietoa

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
rehtori Petteri Ikonen
p. 044 702 8200

Kyamkin mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs