Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeatasoinen koulutus on edellytys vaikuttavalle hoidolle

Suomen sairaanhoitajaliitto

Korkeatasoinen koulutus on edellytys vaikuttavalle hoidolle

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2013 klo 10:30
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Terveydenhuollossa on käynnissä merkittäviä rakenteiden ja toimintatapojen muutoksia, jotka asettavat uusia vaatimuksia henkilöstön osaamiselle.  Palveluiden edellytetään olevan laadukkaita, vaikuttavia, oikea-aikaisia ja henkilöstön osaamisen tulee vastaa työelämän ja väestön tarpeita.  Asiakkaiden on myös pystyttävä luottamaan siihen, että terveydenhuollon toimintayksikössä on asianmukaisesti koulutettua henkilökuntaa.

- Korkeatasoinen koulutus on edellytys korkean tason hoidolle. Ilman näitä ei ole jokaiselle ulottuvaa korkeatasoista sairaan- ja terveydenhoitoa.  Sairaanhoitajien koulutuksella on siten myös merkittävä rooli kansalaisten perusoikeuksien vahvistamisessa, sanoi Sairaanhoitajapäivien avajaisissa puhunut Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen.

EU:ssa on parhaillaan käynnissä direktiiviuudistus, joka vaikuttaa myös suomalaisten sairaanhoitajien ammattikorkeakoulututkinnon sisältöihin.
- Ammattipätevyysdirektiivin toimeenpanossa on pidettävä huolta, että jatkossakin Suomessa koulutetaan asiakaslähtöistä ja kielitaitoista henkilökuntaa. Pietikäinen sanoi.

Oman haasteensa osaamiselle asettaa terveydenhuollon henkilöstön ja potilaiden liikkuvuuden yleistyminen Euroopan unionissa.

- Yksi strategia vastata tähän on kehittää koulutuksen yhtenäisyyttä Euroopassa. Suomessa tähän on jo ryhdytty yhteistyössä terveydenhuollon alan toimijoiden ja kouluttajien kanssa. Yhteisen hankkeen tavoitteena on luoda Suomeen yhtenäinen, EU:n kriteerit täyttävä yleissairaanhoitajakoulutus, joka pystyy vastaamaan sosiaali- ja terveysalan tarpeisiin ja haasteisiin sekä tulevaisuuden osaamisvaatimuksiin, Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto kertoi avajaisyleisölle.

Merasto nosti puheessaan esiin myös sairaanhoitajakoulutuksen empiirisen opinnäytetyöhön mielekkyyden.

- Meillä on hoitotieteissä jo erittäin aktiivista ja korkeatasoista tutkimustoimintaa. Myös tästä syystä suomalaista sairaanhoitajakoulutusta arvostetaan maailmalla.  Tulevaisuuden osaamisen kannalta saattaisi olla vaikuttavampaa, että sairaanhoitajaopiskelijat toteuttaisivat teoreettisen opinnäytetyön asemesta jonkin työelämälähtöisen kehittämistehtävän, jossa painottuisi tutkimustiedon arviointi ja soveltaminen käytännön toimintaan. Teorian soveltaminen käytäntöön on tulevaisuuden sairaanhoitajien ydinosaamista.

Sairaanhoitajapäivät on suurin sairaanhoitajille suunnattu koulutus- ja verkostoitumistapahtuma, joka kerää yhteen yli 6000 alan ammattilaista. Päivät järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 14.-15.3.2013. Lisätietoa päivistä: http://www.sairaanhoitajaliitto.fi/sairaanhoitajapaivat

Lisätietoja

Euroopan parlamentti, parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen, sirpa.pietikainen@ep.europa.eu, puh. 050 466 6222

Suomen sairaanhoitajaliitto ry, puheenjohtaja Merja Merasto, merja.merasto@sairaanhoitajaliitto.fi, puh. 044 5290 046

Suomen sairaanhoitajaliitto ry, markkinointi ja viestintäpäällikkö Laura Niemi, laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi, puh. 050 3738 602

Sairaanhoitajaliitto on merkittävä terveydenhuollon vaikuttaja sairaanhoitajia koskevissa asioissa. Tehtävämme on kehittää hoitotyötä ja antaa ammatillista tukea.  Edistämme sairaanhoitajien
asemaa asiantuntijoina paremman terveydenhuollon ja potilaslähtöisen hoitotyön puolesta. Järjestöömme kuuluu yli 51 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs