Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeakoulutuksen yhteistyömallin toteutus etenee

Centria-ammattikorkeakoulu

Korkeakoulutuksen yhteistyömallin toteutus etenee

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 15:58
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Oulun yliopisto ehdotti kesäkuussa uudenlaista korkeakoulutuksen yhteistyömallia, jossa se yhteistyössä vaikutusalueensa ammattikorkeakoulujen kanssa uudistaisi kaikkien yhteistyöhön osallistuvien korkeakoulujen opiskelijoiden opintopolkuja. Tavoitteena on luoda yhteistyössä opintokokonaisuuksia, jotka ovat sujuvia, osaamispohjaisia, nuoria kiinnostavia ja vahvistavat työelämäyhteyksiä.

Yhteistyömallin valmistelu jatkui 23.9.2015 Oulussa pidetyssä neuvottelussa, johon osallistuivat Centria-ammattikorkeakoulun rehtori Pekka Hulkko, Diakonia-ammattikorkeakoulun rehtori Jorma Niemelä, Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen, Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Martti Lampela ja vararehtori Reijo Tolppi, Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso, Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Varmola sekä Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki ja koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Neuvottelujen pohjalta tullaan valitsemaan yhteistyömallin ensimmäiset pilotit, jotka pohjautuvat yhteistyöverkoston toimijoiden omiin vahvuusalueisiin. Pilottiopintojen suunnittelussa tullaan hyödyntämään monimuoto-opetusta ja sähköisiä oppimisympäristöjä.

- Pilottien avulla voidaan kehittää myös opintojen ja opiskelukokemuksen laatua. Opiskelijoiden rekrytoinnin näkökulmasta nykyaikaiset oppimisympäristöt ovat tärkeä vetovoimatekijä, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Yhteistyömallin keskeisiä tavoitteita on vähentää opintojen keskeyttämistä ja opiskelijoiden siirtymistä oppilaitoksesta toiseen ennen tutkinnon suorittamista. Mallilla ei tavoitella duaalimallin purkamista, vaan ammattikorkeakoulujen ja yliopiston yhteistyön lisäämistä nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Lisätietoja:
rehtori Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, 044 725 0047

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs