Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeakoulut voivat palvella alueen yrityksiä ja opiskelijoita aidosti yhteistyössä

Oulun ammattikorkeakoulu

Korkeakoulut voivat palvella alueen yrityksiä ja opiskelijoita aidosti yhteistyössä

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2012 klo 08:11
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun InnoMajakka -hanke kutsuu median edustajat seuraaviin tapahtumiin kuulemaan korkeakoulujen ja työelämän yhteistyöstä sekä opiskelijoiden innostamisesta yrittäjyyteen.

Työelämäyhteistyö-aamiainen 27.2.2012 klo 8.00–11.00, Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kulttuurialan yksikön Kultturelli-ravintola (Kotkantie 1)

Oamkin ja Oulun yliopiston yhteinen InnoMajakka-hanke haluaa vahvistaa syntynyttä yhteistyöhenkeä korkeakoulujen, yritysten ja kuntasektorin kesken työelämäyhteistyö-aamiaisella. Aamun aikana kuullaan puheenvuoroja avaintoimijoilta. Tilaisuuden avaa ja keskustelua vauhdittaa kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Mukana ovat muun muassa Oamkin rehtori Jouko Paaso, Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen, Oulun yliopiston professori Petri Ahokangas sekä Aalto Venture Garagen toimintaa esittelevä Nils Paajanen.

Yrittäjyys – hulluutta vai hunajaa? 28.2.2012 klo 15.00, Oulun yliopiston Saalastinsali (Pentti Kaiteran katu 1)

Opiskelijoita innostetaan yrittäjyyteen Yrittäjyys – hulluutta vai hunajaa? -tilaisuudessa, jossa Madventures-ohjelman luojat Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff kertovat elävästi oman yrityksensä syntytarinaa ja sen vaiheita. Tilaisuus vahvistaa Oulun korkeakoulujen opiskelijoiden välistä yhteistyötä ja verkottumista, levittää tietoa Oamkin yrityshautomosta ja yliopistolla toimivasta yhteisestä Business Kitchen -ympäristöstä sekä herättää opiskelijoiden kiinnostusta yrittäjyyteen.

Korkeakoulut ja työelämä yhteistyössä

Kolmivuotinen Oulun InnoMajakka -hanke päättyy maaliskuussa 2012. Hanke on osoittanut, että aito yhteistyö yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja opettajien kesken on mahdollista ja että molempien korkeakoulujen opiskelijoita sekä alueen yrityksiä ja muita yhteisöjä voidaan niin halutessa palvella yhdeltä luukulta. Näin voidaan myös kehittää tulevaisuuden opiskelua, joka tapahtuu aidosti lähellä työelämää.

InnoMajakka perustettiin vahvistamaan Oulun alueen innovaatio- ja hanketoiminnan verkostoja, kehittämään Oulun korkeakoulujen yhteistyötä sekä palvelemaan alueen elinkeinoelämää työelämäläheistä opetusta edistämällä. Hankkeen lukuisissa koulutuksissa, työpajoissa sekä tehdyissä 110 toimeksiannossa yritykset ja yhteisöt ovat saaneet paljon apua muun muassa tuotteistukseen, markkinointiin, viestintään ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Korkeakoulut ovat vahvistaneet asiantuntijaverkostojaan ja saaneet kokemusta työelämäläheisen opetuksen käytänteistä ja oppimisympäristöistä. Opettajat ovatkin kokeneet osaamisensa ja asiantuntemuksensa päivittyneen siten, ettei entiseen ole enää paluuta. Opiskelijat ovat kertoneet saaneensa kokemusta oikeista työelämän tehtävistä ja oppineensa uusia taitoja. He ovat myös kokeneet työllistymismahdollisuuksiensa parantuneen osaamisen ja verkostoitumisen myötä, ja kaksi opiskelijaa on työllistynyt hankkeen yhteistyöyrityksiin. Korkeakoulujen työelämäläheisen opetuksen kehittäminen onkin avainasemassa Oulun alueen osaamisen ja työllisyyden ylläpitämiseksi.

Oulun InnoMajakka -hanketta ovat rahoittaneet Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY), Oulun kaupunki, Oulun seudun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto.

Lisätietoja: projektipäällikkö Sanna Oja, 050 591 6166, sanna.oja@oamk.fi

Liitetiedostot

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs