Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeakoulut järjestävät kansainvälisen viikon − Teemana tulevaisuuden oppiminen

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Korkeakoulut järjestävät kansainvälisen viikon − Teemana tulevaisuuden oppiminen

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2016 klo 14:00
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Korkeakoulutus on kokenut merkittäviä muutoksia viimeisten viiden vuoden aikana. MOOCien lisääntyminen ei ole korkeakoulujen ainoa haaste.

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ja Porin yliopistokeskus (UCPori) järjestävät yhteistyössä kansainvälisen International Week -tapahtuman 7.-11.3. teemalla ”Future Learning”. Tapahtumaan osallistuu yli 80 vierasta noin 20 eri maasta. Osallistujat ovat korkeakoulujen yhteistyökumppaneita mm. Hollannista, Ranskasta, Puolasta, Maltalta, Virosta ja Belgiasta.

Tapahtuma luo avauksia opiskelijavaihdon kehittämiseen ja uuden opetusteknologian hyödyntämiseen. Tapahtumassa käsitellään monesta eri näkökulmasta tulevaisuuden oppimista, esimerkiksi sosiaalisia ja digitaalisia taitoja, vastuuta ja kulttuuritietoutta.

Tapahtuman yhtenä keynote-luennoitsijoina on tutkija ja startup-yrittäjä Harri Ketamo, jonka mukaan koulutus muuttuu yhä enemmän globaaliksi liiketoiminnaksi, jonka ansaintamallit poikkeavat merkittävästi perinteisistä ns. lukukausimaksumalleista.

- Tämä vaikuttaa pitkällä aikavälillä myös kansallisiin koulutusrakenteisiin. Vaikka globaali ja kaikille avoin koulutus edistää yksilön mahdollisuuksia ja demokratiaa, on kansallisen koulutuksen menestymisen kannalta tärkeää reagoida muutoksiin omatoimisesti ennen kun muut määrittelevät suunnan, Ketamo kertoo.

Hän muistuttaa myös, että informaatioähky yhdistettynä yhä pirstoutuneempiin työelämän kompetenssivaatimuksiin aiheuttaa tarvetta opetusmenetelmille ja teknologioille, jotka tukevat henkilökohtaisten oppimistarpeiden tunnistamista, itseohjautuvuutta ja henkilökohtaistettuja sisältöjä.

Kampusopetus ja opettajuus ovat Ketamon mukaan murroksessa.

- Kukaan ei osaa varmaksi sanoa mihin ollaan menossa, mutta käsitys 20 opiskelijan ryhmästä opetuksen perusyksikkönä on historiaa. Nyt tarvitaan menetelmiä skaalata opetus toisaalta sadoille tuhansille ja samaan aikaan tarjota hyvinkin yksilöllistä opetusta esim. pienryhmissä.

Muut tapahtuman keynote-luennoitsijat ovat poliitikko, Suomen Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n tutkimus- ja kehittämisjohtaja ja tutkija Jyrki J.J. Kasvi, Tampereen yliopiston tutkimusjohtaja Jarmo Viteli ja Porin yliopistokeskuksen johtaja, professori Jari Multisilta.

 

Lue lisää ohjelmasta ja luennoitsijoista www.internationalweekpori.fi

 

Lisätiedot kansainvälisestä viikosta:

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satu Schrey

Kansainvälisten asioiden koordinaattori

satu.schrey@samk.fi, p. 044 710 3870

 

Porin yliopistokeskus; Tampereen teknillinen yliopisto, Porin laitos

Kimmo Ahonen

Projektipäällikkö, FT

kimmo.ahonen@tut.fi, p. 040 826 2735

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs