Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – Lapin AMKin opiskelijavalintaan muutoksia

Lapin AMK

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – Lapin AMKin opiskelijavalintaan muutoksia

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2016 klo 12:37
Julkaisija: Lapin AMK

Korkeakoulujen valtakunnallinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 16.3. Haussa otetaan opiskelijat tämän vuoden syksyllä alkaviin koulutuksiin, joihin Lapin ammattikorkeakoulussa on aloituspaikkoja yhteensä 1198.

Ammattikorkeakoulun koulutustarjonnassa ei ole ollut Lapissa vähennyspaineita OKM:n vuonna 2012 tekemien leikkausten jälkeen. Ammattikorkeakoulun sisällä ei koeta tarvetta muuttaa myöskään aloituspaikkojen määrää Kemin, Rovaniemen ja Tornion välillä,  sillä AMKin ensimmäisenä toimintavuonna 2014 sovittu koulutuspaletti on toiminut hyvin. Vuosittaisista aloituspaikoista on tänäkin vuonna 55 prosenttia Rovaniemellä ja 45 prosenttia Kemi-Torniossa.

Ensi syksynä Lapin AMKissa aloittaa opintonsa yhteensä 1198 uutta opiskelijaa. Opiskelupaikoista 703 on varattu suomen kielen taitoisille päiväopiskelijoille ja 255 opiskelijalle on paikka ryhmissä, joissa AMK-tutkinto opiskellaan monimuotoisesti työn ohessa. Ensi syksynä aloittaa opintonsa  myös 140 uutta YAMK-opiskelijaa, joilla on edessään 1 - 2½ vuoden opiskelurupeama ylempään korkeakoulututkintoon. Näiden lisäksi valitaan sata uutta opiskelijaa englanninkielisiin Bachelor-tutkintokoulutuksiin, joihin järjestettiin yhteishaku jo alkuvuodesta.

AMK-tutkinnot, joihin Lapin AMKista voi valmistua, ovat agrologi, fysioterapeutti, geronomi, insinööri, kuvataiteilija, liikunnanohjaaja, metsätalousinsinööri,  restonomi, sairaanhoitaja, sosionomi, terveydenhoitaja ja tradenomi. Eri tavoin suunnattuja koulutusohjelmia on valikoimassa 22. Eniten vaihtoehtoja on insinööriopinnoissa, joissa hakija voi valita kiinnostavimman teknisen tai luonnonvara-alan koulutuksen seitsemästä eri vaihtoehdosta.

Vastaavia ylempiä AMK-tutkintoja voi Lapin AMKissa suorittaa kaikilla aloilla kulttuurialaa lukuun ottamatta.

Kevään yhteishaun tarjonta Lapin AMKissa: www.lapinamk.fi/hakijalle.

Opiskelijavalinta muuttuu

Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM on käynnistänyt prosessin, jossa korkeakoulut uudistavat valintakoemenettelyjään tavoitteena vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa korkeakouluopintojen aloitusta.

Tänä keväänä korkeakouluilla on velvollisuus varata riittävä määrä aloituspaikkoja ensikertalaisille. Asemaan ensikertalaisena vaikuttavat vain Suomen korkeakoulujärjestelmässä vastaan otetut opiskelupaikat ja suoritetut tutkinnot. Lapin AMKissa ensikertaa hakeville on varattu 75 prosenttia aloituspaikoista.

Ensikertalaisiksi lasketaan myös ne hakijat, jotka ovat vastaanottaneet korkeakoulupaikan, joka on alkanut keväällä 2014 tai sitä ennen, mikäli he eivät ole ehtineet suorittaa tätä korkeakoulututkintoa valmiiksi.

Uutta on myös, että tästä hausta alkaen ei hakijoita laiteta paremmuusjärjestykseen tai karsita valintakokeisiin aiemman koulumenestyksen pohjalta. Toisin sanoen ammattiopiston tai lukion päästötodistuksen numeroita ei enää hakijoilta kysytä. Tutkinto pitää toki olla suoritettuna ennen AMK-opintojen alkua.

Korkeakoulujen yhteishaku järjestetään osoitteessa www.opintopolku.fi. Haku päättyy 6.4.

Lisätietoja: vararehtori Reijo Tolppi, p. 040 537 5815, reijo.tolppi@lapinamk.fi

Lapin ammattikorkeakoulu on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on meille mahdollisuus erikoistua: vahvuutemme on arktinen olosuhdeosaaminen. Hyödynnämme pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassammekin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs