Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät Lahdessa 21.–23.5.

Lahden ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät Lahdessa 21.–23.5.

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2012 klo 08:39
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät ovat Lahdessa 21.–23.5. Päiville on tulossa yli neljäsataa osallistujaa yliopistoista ja ammattikorkeakouluista eri puolilta Suomea.

Kevätpäivät ovat merkittävin vuosittainen kansallinen koulutustilaisuus niille, jotka työskentelevät kansainvälisten asioiden parissa korkeakouluissa. Tämänvuotiset kevätpäivät keskittyvät teemoiltaan opetusministeriön johdolla laadittuun Korkeakoulujen kansainvälistymisstrategiaan 2009–2015, jonka keskiössä on viisi kansainvälistymisen päätavoitetta.

- Ne ovat aidosti kansainvälinen korkeakouluyhteisö, korkeakoulujen laadun ja vetovoiman lisääminen, osaamisen viennin edistäminen, monikulttuurisen yhteiskunnan tukeminen sekä globaalin vastuun edistäminen, kertoo kansainvälistymisen kehittämispäällikkö Ulla Weijo Lahden
ammattikorkeakoulusta.

Ohjelma rakentuu kansainvälistymistä monipuolisesti eri näkökulmista käsitelevistä sessioista ja keskusteluryhmistä. Kielinä ovat suomi ja englanti.

- Ohjelmassa on myös vapaamuotoista verkostoitumista ja Lahden erityispiirteiden esiintuomista. Muotoilu on yhtenä teemana tämänvuotisilla kevätpäivillä, sillä Lahti on maailman designpääkaupunki vuonna 2012 yhdessä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa,
kertoo pääsihteeri Senja Jouttimäki Lahden yliopistokeskuksesta.

Kokouspaikat ovat Lahden parasta antia: maanantaina 21.5. paikkana on Oppimiskeskus Fellmannia, tiistaina ja keskiviikkona 22.–23.5. paikkana on Sibeliustalo Vesijärven rannassa.

Kevätpäivät järjestetään yhteistyössä Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOn, Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahden yliopistokeskuksen kesken.

Suomalaisissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa on yli 500 englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa ja 16 000 ulkomaista tutkinto-opiskelijaa. Vaihtoon lähtee vuosittain yli 10 000 suomalaisopiskelijaa ja Suomeen saapuu noin 9 000 vaihto-opiskelijaa. Opettaja- ja tutkijavaihto vie puolestaan maailmalle yli 3 500 ja tuo Suomeen yli 2 500 henkilöä vuosittain. Henkilökuntavaihdossa vastaavat luvut ovat 4 500 ja 2 000. Korkeakouluilla on myös monenlaisia kansainvälisiä yhteistyöhankkeita.

– Kansainvälisyyden merkitys korkeakouluissa on kasvanut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana merkittävästi ja kasvaa edelleen, kertoo toimialajohtaja Juha Ketolainen CIMOsta.

Lisätietoja

Kevätpäivien ohjelma http://www.lamk.fi/kv-kevatpaivat2012 

Lahden ammattikorkeakoulu
kansainvälistymisen kehittämispäällikkö Ulla Weijo
puh. 050 526 5804

Lahden yliopistokeskus
pääsihteeri Senja Jouttimäki
puh. 050 595 8953

CIMO
toimialajohtaja Juha Ketolainen puh. 0207 86 8592

www.cimo.fi 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs