Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeakoulujen kansainvälinen viikko tarjosi uusia avauksia tulevaisuuden oppimisesta

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen kansainvälinen viikko tarjosi uusia avauksia tulevaisuuden oppimisesta

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 13:59
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) ja Porin yliopistokeskuksen (UCPori) yhteistyössä järjestämä kansainvälinen International Week -tapahtuma onnistui hyvin.

Viikon tuloksena saatiin alulle useita konkreettisia kehityshankkeita, jotka parantavat oppilaitosten välistä yhteistyötä. Hankkeet auttavat yliopistoja ja ammattikorkeakouluja tarjoamaan uudenlaista koulutusta sekä kehittämään opiskelija- ja opettajavaihtoa.

Kehitteillä on esimerkiksi Webinaarisarja "21st century teacher", jonka tuottamiseen osallistuu ainakin kahdeksan yliopistoa ja ammattikorkeakoulua Euroopasta.

− Webinaarisarja käsittelee uutta opettajuutta esimerkiksi motivaation, liikkuvuuden, teknologian, opiskelija-arvioinnin ja opetussuunnitelman näkökulmista, kertoo tutkija ja startup-yrittäjä Harri Ketamo. Hän oli yksi tapahtuman keynote-luennoitsijoista.

Alkunsa on saanut myös hanke, jonka avulla tuetaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yrityskiihdyttämössä olevia opiskelijoita. Mukaan tähän hankkeeseen lähtee ainakin neljä yliopistoa, joiden verkostojen kautta avataan Euroopan markkinoita.

Opiskelija- ja henkilökuntavaihtojen vaikutuksien mittaamisessa tullaan tekemään myös yhteistyötä.

− Näiden vaihtojen vaikutuksien mittaamiseen lähdetään rakentamaan yhdenmukaista mallia ainakin viiden yliopiston ja ammattikorkeakoulun voimin, Harri Ketamo kertoo.

Kansainvälinen viikko järjestettiin 7.-11.3. teemalla ”Future Learning”. Tapahtumaan osallistui yli 80 vierasta noin 20 eri maasta. Vierailta kiinnosti opetuksen ja tutkimuksen ohella myös SAMKin ja UCPorin tekemä yritysyhteistyö.

Lisätiedot:

Tutkija ja startup-yrittäjä Harri Ketamo, p. 044 710 3803, harri.ketamo@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs