Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Korkeakoulujen IT2013-päivät Tampereella 5.–6.11.2013

Tampereen ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen IT2013-päivät Tampereella 5.–6.11.2013

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2013 klo 10:37
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Ennakkotiedote 12.6.2013


Tietoturva ja muita kuumia kysymyksiä korkeakoulujen IT-päivillä

 

Korkeakoulujen IT-ammattilaiset kokoontuvat marraskuussa Tampereelle rakentamaan valmiuksiaan vastata korkeakoulujen tietoteknisiin ja tietohallinnollisiin haasteisiin. Isona yhteisenä teemana juuri nyt on tietoturva, joka kiinnostaa ja puhuttaa monella taholla, niin poliisihallinnossa, yliopistojen tutkimushankkeissa kuin tietoturvayrityksissäkin.

Kuumia kysymyksiä IT-päivillä riittää. Mitä tarkoittaa pilvipalvelu korkeakoulun kannalta, mitä pilvipalveluja korkeakoulut aikovat käyttää? Onko pilvipalvelu halvempaa kuin omasta konesalista tuotettu palvelu? Entä turvallista – skannaako NSA myös suomalaisten käyttämien Googlen ja Microsoftin datan? Miksi pienimmälläkin korkeakoululla on yksi tai useampia konesaleja, olisiko muutama keskitetty konesali ratkaisu?

Miksi yritykset suosivat siirtymistä työntekijöiden omien päätelaitteiden käyttöön, miksi korkeakoulut toivovat opiskelijoiden käyttävän omia laitteitaan opiskelussa? Miten ohjelmistoyritykset suhtautuvat siihen, että korkeakoulut eivät ostakaan enää ohjelmistopaketteja käytettäväksi opiskelijoiden työasemilla? Onko Microsoftin Office-paketti enää ollenkaan opiskelijoiden käytössä, kun suosituimmassa päätelaitteessa pyörii Android?

IT2013-päivillä esittelyssä ovat myös korkeakoulujen yhdessä kehittämät IT-palvelut. Uusia ohjelmistoja rakennetaan ketterillä menetelmillä, ja työkaluina ovat vain Open Source –tuotteet. Ohjelmistot ovat pienellä panostuksella kaikkien korkeakoulujen käytössä. Niitä voivat kehittää muutkin softatalot – myös pienet ja keskisuuret – kuin alkuperäinen toimittaja, ja uutta softaa voidaan käyttää suoraan pilvestä. Miten tähän on tultu?

Valomo ja muita alan yrityksiä mukana

IT2013-päivien näyttelyyn osallistuu iso joukko it-alan yrityksiä. Erityisesti pirkanmaalaiset it-alan pienet ja keskisuuret toimijat pääsevät näkyville. Yksi näistä on tamperelainen Valomo Osuuskunta, vuonna 2011 perustettu uudenlainen it-yritysten yhteenliittymä. Valomoon kuuluu 16 yritystä ja niissä työskentelee noin 300 alan ammattilaista. Yritysten yhteinen liikevaihto on yli 30 miljoonaa euroa vuodessa. Valomo yhdistää ammattilaisten osaamisen ylivertaiseksi kokonaisuudeksi ja toimii asiakkaidensa ja yhteistyökumppaneidensa suuntaan kuin yksi yritys, määriteltyjen ja sovittujen prosessien mukaisesti. http://valomo.fi

Ohjelma valmistumassa

IT2013-päivien sivuilta http://it2013.fi löytyy ensimmäinen ohjelmaversio ja muuta hyödyllistä tietoa päivistä. Ohjelma on suunniteltu palvelemaan monipuolisesti sekä IT-asiantuntijoita että korkeakoulujen muuta henkilöstöä ja johtoa. Yhteiset IT-päivät tukevat korkeakoulujen keskinäistä sekä korkeakoulujen ja yritysten välistä tiedonvaihtoa ja yhteistyön kehittämistä.

Vuoden 2013 IT-päivien järjestämisestä vastaavat Tampereen ammattikorkeakoulu ja Poliisiammattikorkeakoulu. Käytännön järjestelyissä avustaa Tampereen Kokouspalvelu. Tapahtuma järjestetään Scandic Hotel Rosendahlissa. IT2013-päivien yhteydessä kokoontuvat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tietohallintojohdot Poliisiammattikorkeakoululle.

 

Lisätietoja:

- Matti Hartikainen, tietohallintojohtaja, Tampereen ammattikorkeakoulu, matti.hartikainen@tamk.fi, p. 050 560 6429

- Eelis Laine, tietohallintopäällikkö, Poliisiammattikorkeakoulu, eelis.laine@poliisi.fi, p. 050 5472 083

- TAMK, Ursula Helsky-Lehtola, ursula.helsky-lehtola@tamk.fi, p. 040 7088 749

- Tampereen Kokouspalvelu, Leena Sulonen, leena.sulonen@tampereconference.fi, p. 0500 621 525


Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)
profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs