Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koodausta kaikille! -tapahtuma rikkoo ohjelmoinnin ennakkoluulot

Turun kaupungin sivistystoimiala

Koodausta kaikille! -tapahtuma rikkoo ohjelmoinnin ennakkoluulot

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 13:06
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Koodaamaan pystyy kuka vaan! Tämän väitteen haluaa Turun Matikkamaa ja TOP-keskus osoittaa todeksi Turun perusopetukselle maanantaina 23.11.2015 järjestettävässä maksuttomassa Koodausta kaikille! -messutapahtumassa. Tapahtuma on suunnattu perusopetuksen ala- ja yläkoulujen rehtoreille ja opettajille.

Syksyllä 2016 voimaan astuvassa uudessa opetussuunnitelmassa on ohjelmoinnin opetus lisätty perusopetuksen pakolliseen oppimäärään. Tämä tarkoittaa sitä, että jo alakoulussa jokainen oppilas tutustuu ohjelmoinnin periaatteisiin ja myös ohjelmointiympäristöihin. Yläkoulussa ohjelmoinnin rooli korostuu erityisesti matematiikassa, mutta myös esimerkiksi käsityön opetuksessa. 

Koodausta kaikille! -tapahtuma on järjestetty vastaamaan uuden opetussuunnitelman tuomiin haasteisiin. Tarkoituksena on saada kaikki Turun perusopetuksen opettajat innostumaan koodauksesta ja jakamaan innostusta myös eteenpäin. Tapahtumassa on tarjolla maistiaisia koodauksesta eri kouluissa ja eri menetelmillä lautapeleistä robotteihin.

- Ajatuksena on näyttää mitä koodaus voisi olla kouluympäristössä. Yritämme tuoda koodaamisen arkipäivään. Tapahtumassa lähdetään liikkeelle siitä, mitä koodaaminen yksinkertaisimmillaan on: loogisen päättelykyvyn ja ajattelun kehittämistä, Teija Laine, Turun alakoulujen matematiikan opetuksen koordinaattori ja yksi tapahtuman järjestäjistä kertoo.

Tapahtuman avulla häivytetään myös koodaamiseen kohdistuvia ennakkoluuloja.
- Lopulta on kyse aika arkisesta asiasta, joka voidaan tuoda koulumaailmaan monella eri tavalla, Laine toteaa.

Laineen omat 4. luokkalaiset ovat koodanneet innostuneesti jo vuoden ajan. Samalla myös Laineen oma osaaminen on kehittynyt:
- Opettajan ei tarvitse osata kaikkea. Riittää, että antaa mahdollisuuden oppilaille. He ovat ennakkoluulottomia ja avoimia kaikkeen. Koodaaminen ei vaadi mitään uutta ja ihmeellistä, looginen päättelykyky riittää.


Koodausta kaikille!

Ajankohta: ma 23.11.2015 klo 13.00–16.00
Paikka: TOP-keskus, Lemminkäisenkatu 32, Turku (Trivium, 3. kerros)

Media on myös tervetullut tilaisuuteen.


Lisätietoja:
Teija Laine,
Luokanopettaja, Alakoulujen matematiikan opetuksen koordinaattori
puh. +358407267190
teija.laine@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs