Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koodausta ja robotiikkaa: Koulujen teknologiatapahtuma ja RoboCup Junior SM-kilpailut Oulussa 15.–16.5.2014

Oulun yliopisto

Koodausta ja robotiikkaa: Koulujen teknologiatapahtuma ja RoboCup Junior SM-kilpailut Oulussa 15.–16.5.2014

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 08:59
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, kasvatustieteiden tiedekunnan teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus ja Innokas-hanke
Tiedote 8.5.2014

Koodausta ja robotiikkaa:
Koulujen teknologiatapahtuma ja RoboCup Junior SM-kilpailut
Oulussa 15.–16.5.2014

Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus ja Innokas-hanke järjestävät yhteistyössä Innokas-verkoston ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa koulujen teknologiatapahtuman ja RoboCup Junior SM-kisat 15.–16.5.2014 Oulun yliopistossa.

380 oppilasta 140 joukkueessa kisailee RoboCup Junior SM-kisoissa jalkapallossa, pelastuksessa, sumossa, tanssi/teatteri- ja freestyle -sarjoissa. Luvassa kisailujen lisäksi on toiminnallisia esittelypisteitä ja työpajoja.

Tapahtuma kokoaa yhteen teknologian monipuolisesta hyödyntämisestä kiinnostuneita oppilaita ja opettajia, koulujen johtajia ja yliopistojen toimijoita. Tapahtumaan osallistuu myös useita yrityksiä ja muita yhteistyökumppaneita, jotka ovat kiinnostuneet tulevan sukupolven teknologiaosaamisesta.

Innokas-verkosto kehittää teknologian käyttöä kouluissa

Teknologian käyttöä on kehitetty Innokas-verkostossa kymmenen vuoden aikana moniulotteisesti oppimiseen, opettamiseen ja vuorovaikutukseen liittyen. Toiminnan laaja-alaisena tavoitteena on, että teknologiaa opitaan ymmärtämään, käyttämään ja sen avulla opitaan ja keksitään uutta. Teknologiaa hyödynnetään tiedonrakentelun, viestimisen, itseilmaisun, kekseliäisyyden ja innovatiivisuuden välineenä. Robotiikka ja ohjelmointi ovat olleet yksi kehittämisen kohteista toiminnan alusta saakka.

Vuodesta 2011 lähtien toimintaa on kehitetty Oppimiskeskus Innokkaan (Koulumestarin koulu, Espoon kaupunki) koordinoimassa, Opetushallituksen rahoittamassa valtakunnallisessa Innokas-hankkeessa. Innokas-verkoston toiminnassa on mukana tällä hetkellä yli 60 koulua ja viisi osakoordinaattoria eri puolilla Suomea.

Kouluissa tapahtuvan toiminnan lisäksi Innokas-verkosto on järjestänyt eri puolilla Suomea koulutuksia, konsultaatioita ja tapahtumia ja osallistunut messuilla toiminnan levittämiseen. Olennaisessa roolissa verkoston toiminnassa on yhteistyö yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Innokkaan toiminnalle kansainvälistä huomiota

Innokkaan toimintaan on tutustunut vuosittain kymmeniä kansainvälistä ryhmiä. Innokas-verkosto on käynnistänyt keväällä 2014 kansainvälisen yhteistyön, jonka ensimmäisessä vaiheessa Global Innokas network -yhteistyössä ovat mukana Australia, Espanja, Kenia, Yhdysvallat ja Suomi. Yhteistyö Stanfordin yliopiston kanssa käynnistettiin keväällä 2014.

Innokas-verkoston laajentumisen myötä on syntynyt tarve pysyvään ja koordinoituun kansalliseen ja kansainväliseen toimintaan. Tavoitteena syksyllä 2014 on valtakunnallisen Innovaatiokeskus Innokkaan toiminnan käynnistäminen Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa ja tämän hetkisen toiminnan yhdistäminen osaksi uuden keskuksen toimintaa. Opettajankoulutuslaitoksen tutkijoiden avulla Innokkaan kehittämistyöhön voidaan kytkeä entistä voimallisemmin tutkimusperustainen kehittäminen ja Innokas-verkoston osaamista voidaan hyödyntää opettajankoulutuksen kehittämisessä.

Lisätietoa:

Innokas-verkoston johtaja Tiina Korhonen, 040 702 1626, tiina.korhonen@helsinki.fi

Tapahtuman nettisivu: http://www.innokas.fi/fi/events/innokas2014

Kisalajit: http://www.innokas.fi/events/innokas2014/competitions  

Kooste kevään 2013 Innokas-tapahtumasta:  http://www.youtube.com/watch?v=MzGhonXvf-M

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs