Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kone- ja metallialan opetuksen kehittämisseminaari KOME 2015 kesäkuun alussa Jyväskylässä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Kone- ja metallialan opetuksen kehittämisseminaari KOME 2015 kesäkuun alussa Jyväskylässä

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 13:26
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ammatillisten oppilaitosten opettajia ja opetusalasta vastaavia henkilöitä eri puolilta Suomea kokoontuu Jyväskylään 2.–4.6.2015 vuosittaiseen kone- ja metallialan opetuksen kehittämisseminaariin, KOME 2015. Seminaarin tavoitteena on esitellä kone- ja metallialan kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten teollisuudessa ja koulutuksessa käynnissä olevia teknologia-alan tutkimuksia, kehittämishankkeita ja uutuuksia. Tapahtuma hahmottaa kone- ja metallialan tulevaisuutta ja peilaa alan muutosten vaikutusta opetukseen.

Hakeutuminen kone- ja metallialan opintoihin on valtakunnallisesti vähentynyt alan taloudellisen laskusuhdanteen vuoksi. Ala kuitenkin kehittyy jatkuvasti teknologisen kehityksen ja innovaatioiden myötä ja etenkin pienet ja keskisuuret yritykset tarvitsevat tulevaisuudessakin koulutettua työvoimaa. Monipuolinen kolmipäiväinen seminaariohjelma nostaa esille useita teemoja alan kehityksestä, kuten bioenergian teknologian kehittämisen ja tuotteistamisen, 3D-tulostuksen käytön teollisuudessa, näiden toimintojen yhteyden ammatilliseen koulutukseen sekä suomalaisen pedagogisen osaamisen viennin ulkomaille.

– 3D-tulostusta lisätään yritysten tuotannossa ja se on vain yksi esimerkki kone- ja metallialaan liittyvistä ajankohtaisista asioista, mikä alan opetuksessa olisi huomioitava. Se vaatii muun muassa opettajien osaamisen kehittämistä ja ylläpitämistä sekä oppilaitosten laitekannan pitämistä ajan tasalla, kuvailee KOME-seminaarin johtaja Erkki Ahonen.

Kone- ja metallialan muutoksiin liittyvien kysymysten lisäksi seminaarissa on keskeisessä roolissa myös alueellinen kehittäminen. Seminaarin toinen päivä onkin kokonaan varattu vierailuihin Keski-Suomen teknologiateollisuuden yrityksissä: Valtran traktoritehtaalla Suolahdessa, Harvia Oy:ssä Muuramessa, Moventas Gears Oy:ssä Jyväskylässä ja IL-Machineryssä Muuramessa.

KOME-seminaarin järjestää tänä vuonna Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Viitaniemen kampuksella Hämeen ammattikorkeakoulu yhdessä Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston kanssa. Seminaari on järjestetty jo yli 40 vuoden ajan ja se on tarkoitettu ammattioppilaitoksissa, aikuiskoulutuskeskuksissa ja ammattikorkeakouluissa työskenteleville kone- ja metallialan opettajille sekä opetusalasta vastaaville henkilöille. Jyväskylässä järjestettävään seminaariin odotetaan yli 100 osallistujaa.

Kutsu viestimille

Viestimien edustajat ovat tervetulleita seminaariin ja sen iltatilaisuuksiin. Seminaari järjestetään 2. ja 4.6. Viitaniemen kampuksella (Viitaniementie 1 A, auditorio Oivallus). Iltatilaisuuksiin pyydetään ilmoittautumista etukäteen: tapahtumasihteeri Tiina Björkskog, puh. 03 646 3443 tai tiina.bjorkskog@hamk.fi.

Seminaarin www-sivut ja koko ohjelma aikatauluineen löytyvät osoitteesta: www.hamk.fi/kome.

Lisätietoja:
Erkki Ahonen, KOME-seminaarin johtaja, puh. 040 025 2449, erkki.ahonen@pp2.inet.fi
Markku Tarvainen, koulutuspäällikkö, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5514, markku.tarvainen@jao.fi
Vesa Veckman, projektipäällikkö, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6361, vesa.veckman@jao.fi
Tiina Björkskog, tapahtumasihteeri, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. 03 646 3443, tiina.bjorkskog@hamk.fi

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs