Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Komissaari Olli Rehn MAMKin uudessa verkkolehdessä: “Osaaminen on EU-alueen kilpailuvaltti”

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Komissaari Olli Rehn MAMKin uudessa verkkolehdessä: “Osaaminen on EU-alueen kilpailuvaltti”

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2013 klo 14:58
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Komissaari Olli Rehn pohtii Mikkelin ammattikorkeakoulun tuoreessa REaD-verkkolehdessä, miten EU voi nousta talouskriisin keskeltä. EU:n kilpailuvaltiksi nousee osaaminen.

”Eurooppa ei voi kilpailla tuotantokustannuksissa esimerkiksi Kiinan kanssa, mutta voimme vahvistaa osaamistamme ja koko EU:ta yrittäjyyttä tukevana alueena ja näin edistää EU-alueen houkuttelevuutta”, Rehn kertoo.

Etelä-Savon ja muiden alueiden taloudellinen menestys syntyy Rehnin mukaan panostuksesta avainalueisiin, sillä kukaan ei voi olla kaikessa paras. Etelä-Savon vahvuuksina Rehn näkee puhtaan luonnon, uusiutuvat luonnonvarat, yrittäjyyden ja osaavat ihmiset.

”Mikkelin ammattikorkeakoulun merkitys tässä on hyvin suuri”, Rehn sanoo.

Olli Rehnin haastattelun kokonaisuudessaan voi lukea uunituoreesta REaD-verkkolehdestä osoitteessa www.mamk.fi/read. REaD on Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistyöstä ja koulutuksesta kertova verkkolehti. Sen ensimmäinen numero ilmestyi toukokuussa 2013. Julkaisun päätoimittajana toimii vararehtori Kalevi Niemi.

Ensimmäisessä numerossa Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimushenkilöstö ja opiskelijat kirjoittavat muun muassa nuorten houkuttelemisesta liikunnan pariin uusien lajien avulla,  puun käytöstä rakennusmateriaalina ja digitalisoitumisen mahdollisuuksista Mikkelin seudulle. Opiskelijoiden taidonnäytteitä tuodaan esille tuotekehitysprojekteista kertovassa artikkelissa sekä jutussa, jossa kerrotaan menestyksestä aurinkoveneiden opiskelijoiden MM-kisoissa.

Artikkelit luettavissa osoitteessa www.mamk.fi/read

Artikkelit ovat vapaasti toimittajien käytettävissä pohjamateriaalina.

Lisätietoa:
Kalevi Niemi
Hanna Kuninkaanniemi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs