Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kolmen koulutusasteen yhteistyötä Kokkolassa

Centria-ammattikorkeakoulu

Kolmen koulutusasteen yhteistyötä Kokkolassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2014 klo 09:04
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius toteuttavat vielä vuoden 2014 loppuun saakka yhdessä EU-rahoitteista Keskipohjalainen koulutusväylä -hanketta. Hankkeen päämääränä on kehittää opiskeluväyliä koulutusasteelta toiselle niin, että ne toimivat opiskelijan kannalta mahdollisimman joustavasti.

Hankkeessa on rakennettu toiselle asteelle suunnattu Kiihdytyskaista ammattikorkeakouluun -opintokokonaisuus, jossa opiskelijat voivat jo omien opintojensa aikana suorittaa ammattikorkeakoulun valintakokeisiin ja opintoihin valmentavia kursseja, kuten matematiikkaa ja kieliä.

– Tämä on aivan loistava mahdollisuus toisen asteen opiskelijoille, jotka harkitsevat opintojensa jatkamista ammattikorkeakoulussa, kertoo koulutusväylähankkeen projektipäällikkö Mari Emmes. – Sen lisäksi, että nämä väyläopinnot voi liittää osaksi toisen asteen tutkintoa, ne hyväksiluetaan myös ammattikorkeakoulussa. Väyläopintojen kautta pääsee maistamaan ammattikorkeakouluopiskelua jo etukäteen ja samalla petraamaan omaa osaamistaan.

Hankkeessa toteutetaan myös eri alojen välillä vastaavia väyläopintoja. Toisen asteen opiskelijat pääsevät syksyllä 2014 opiskelemaan myös omien alojensa opintoja ammattikorkeakoulutasoisina muun muassa tekniikan ja liiketalouden aloilla. Yhtenä tavoitteena hankkeessa on oman alan jo aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen.

– Aiemmin hankittua osaamista voi hyväksyä uuteen tutkintoon, jolloin opiskeluaika lyhenee, ja vapautuvaa aikaa voi hyödyntää opiskelemalla muita opintoja. Yliopistokeskuksen maisteriopinnoissa vähän alasta riippuen huomioidaan jo varsin hyvin ammattikorkeakoulussa saatu osaaminen, ammatillisella puolella on syksyn aikana käyty opintojen sisältöjä läpi ja löydettykin hyväksiluettavaa osaamista, kertoo Emmes.

- Hankkeessa on tehty ja on edelleen meneillään monenlaista koulutusväylien kehittämiseksi. Hienoa on jo se, että saman alan opettajat kolmelta eri koulutusasteelta ovat hankkeen kautta saaneet foorumin tavata ja tehdä yhteistyötä, iloitsee Mari Emmes. – Hankkeessa tehdään myös näkyväksi se, että Kokkolassa voi usealla alalla opiskella ammatillisesta perustutkinnosta aina maisteritutkintoon asti.

Kiihdytyskaistan opintoihin voi ilmoittautua helmikuun loppuun saakka. Yhteishaku ammatillisiin opintoihin on 24.2.–14.3. ja ammattikorkeakouluun 3.3.-1.4.. Yliopistokeskuksen maisterikoulutuksista tietotekniikan ja kemian maisteriopintoihin on jatkuva haku, sosiaalityön maisteriopintoihin haku päättyy 30.4.2014, luokanopettajien aikuiskoulutukseen kevään haku päättyy 10.3.2014.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Mari Emmes, 040 808 5103, mari.emmes@centria.fi
Keskipohjalaisen koulutusväylän sivut: http://www.opastin.fi/Opastin.aspx?id=582&p1=561&p2=582

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Aloituspaikkoja 2014                              645

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   250

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs