Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kolmasosa ammattikorkeakouluopiskelijoista liikkuu riittävästi

Centria-ammattikorkeakoulu

Kolmasosa ammattikorkeakouluopiskelijoista liikkuu riittävästi

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 09:48
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Opiskelijoiden Liikuntaliiton tuore korkeakoululiikunnan barometri kertoo, että vain kolmannes korkeakouluopiskelijoista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Ammattikorkeakouluopiskeli-joista 28 prosenttia liikkuu suositusten mukaisesti ja yliopisto-opiskelijoista 34 prosenttia.

Ammattikorkeakouluopiskelijoista kuitenkin 28 prosenttia ei liiku terveyssuositusten mukaan. Yliopisto-opiskelijoissa sohvaperunoita on 15 prosenttia. Suurimpana syynä opiskelijat pitävät liikkumattomuuteensa sitä, että liikunnalle on vaikea löytää opiskeluilta aikaa.

Centria-ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta Copsan tänä keväänä toteuttaman opiskelijoiden hyvinvointikyselyn mukaan Centrian opiskelijoista terveydentilansa kokee hyväksi tai erittäin hyväksi yli 80 prosenttia.

- Liikuntatottumuksia ei voi täysin verrata OLL:n barometriin, koska kysyimme sitä eri tavalla, kertoo Copsan toiminnanjohtaja Tanja Kupiainen. – Opiskelijoistamme reilusti yli puolet liikkuu kahdesta kolmeen kertaa viikossa ja 80 prosenttia vähintään kerran.

Edelliseen, vuonna 2009 tehtyyn Opiskelijoiden Liikuntaliiton barometriin verrattuna liikunta ja liikuntapalvelut huomioidaan huomattavasti aiempaa paremmin korkeakoulujen strategioissa. Kuitenkin vain muutama korkeakoulu täyttää edes esimerkiksi korkeakoululiikunnan rahoituksen vähimmäissuositustason, 30 euroa/opiskelija/vuosi. Tästä syystä opiskelijoiden liikuntamahdol-lisuudet vaihtelevat korkeakouluissa rajusti.

- Pidän hyvänä, että tällainen selvitys on tehty. Se auttaa meitä vertaamaan omaa toimintaam-me muihin, sanoo rehtori Pekka Hulkko. - Opiskelijoillamme on erittäin aktiivinen opiskelijaur-heiluyhdistys Ylivieskassa ja samaa toimintamallia on tuotu nyt Kokkolaan, mikä on hyvä asia. Kampusalueelle valmistuva urheiluhalli palvelee jatkossa myös Centrian opiskelijoita parantaen mahdollisuuksia liikkua.

Korkeakoululiikunnan kehittämisen tueksi annettiin vuonna 2011 valtakunnalliset korkeakoululii-kunnan suositukset, jotka sisältävät tavoitteet korkeakouluille ja valtionhallinnolle. Suositusten taustalla on yhteinen visio siitä, että viimeistään vuonna 2020 korkeakoululiikunta on vakiintunut ja arvostettu osa opiskelu- ja työympäristöä Suomen kaikissa korkeakouluissa. Suositukset laati vuoden 2010 aikana työryhmä, joka koostui Ammattikorkeakoulujen rehtorien neuvosto ARENE ry:n, Suomen yliopistot UNIFI ry:n, opiskelijoiden, korkeakoulujen liikuntatoimien, liikunta- ja terveystieteiden sekä opiskeluterveydenhuollon edustajista.

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Tanja Kupiainen, tanja.kupiainen@copsa.fi, 050 312 0540050 312 0540
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086044 725 0086

Korkeakoululiikunnan barometri:
http://www.oll.fi/wp-content/uploads/2012/09/korkeakoululiikunnan_barometri_2013.pdf


Kuva: Copsan liikuntapäivä Kokkolan Meripuistossa syksyllä 2013 (kuva: Roni Lamberg)

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs