Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kokonainen opintojakso yrityksen kanssa yhteistyössä

Oulun ammattikorkeakoulu

Kokonainen opintojakso yrityksen kanssa yhteistyössä

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 07:01
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja tilitoimisto Talenom Oyj suunnittelivat ja toteuttivat yhdessä Työelämälähtöinen projekti -opintojakson, joka järjestettiin keväällä 2016. Opintojaksolle osallistuivat liiketalouden koulutuksen taloushallinnon suuntautumisvaihtoehdon toisen vuoden opiskelijat.

Kolmen opintopisteen laajuinen opintojakso koostui lähipäivistä sekä itsenäisestä opiskelusta. Viiden lähiopetuspäivän aikana opiskelijat oppivat kirjanpitoa Talenomin kirjanpidon asiantuntija Tuija Annalan johdolla. Kirjanpidon aineisto pohjautui oikean yrityksen tositteisiin terästettynä muutamalla erikoisemmalla tapauksella. Lisäksi opiskelijat tekivät itsenäisesti samoja verkkokursseja, joilla Talenomin kirjanpitäjät opiskelevat taloushallinnon eri osa-alueita.

– Tämä on ollut meidän näkökulmastamme erittäin onnistunut yhteistyömuoto. Opiskelijat ovat saaneet uusia näkökulmia, kertausta ja myös lisäystä opittuun, tietämystä tilitoimistotyöskentelystä sekä varmuutta taloushallinnon tietojärjestelmien käyttöön. Itse olen saanut uusia näkökulmia, joita voimme hyödyntää taloushallinnon opintojaksojen sisältöjen kehittämisessä, lehtori Ulla Reinikainen kertoo.

Opiskelijoiden palautteen, oppituntien kokemusten sekä ohjaajien näkemysten perusteella opintojaksoa kehitetään edelleen. Tavoitteena on, että samanlainen opintojakso voidaan toteuttaa jälleen ensi keväänä. Myös Talenomin puolella yhteinen opintojakso on koettu onnistuneena, ja yritys voi saada opiskelijoista tulevaisuudessa hyviä harjoittelijoita ja työntekijöitä.

– Meidän toimialallamme henkilöstön osaaminen on hyvin kriittinen tekijä. Olemme siinä määrin hyvässä asemassa, että meidän tukenamme on hyvä koulutusjärjestelmä. Valmistuvilla on jo lähtöjään perusosaamista, mikä auttaa perehdyttämisessä. Kevään yhteistyöprojektissa pääsimme konkretisoimaan opiskelijoille, miten osaamista jatkokehitetään työelämässä. Perehdytyksessä opittavaa on kuitenkin paljon. Yhteistyössä järjestetty opintojakso oli hieno mahdollisuus ottaa varaslähtö perehdytykseen, mikäli opintojaksolle osallistuneet opiskelijat hakeutuvat meille töihin, sanoo Talenomin osaamisen johtaja Antti Aho.

Opintojakson aikana opiskelijoiden haluttiin tiedostavan myös se, että työtehtävän mukaiset lopulliset valmiudet opitaan vasta työelämässä.

– Opiskelijan urakaaren näkökulmasta opiskelu ei suinkaan rajaudu koulunkäyntiin, vaan työnantajan tehtävä on tukea työntekijää kehittämään henkilökohtaista osaamistaan pitkin työuraa. Esimerkiksi syksyllä järjestettävään taloushallintoalan asiantuntijoille tarkoitettuun KLT-tutkintoon ilmoittautui meiltä 50 vapaaehtoista, Antti Aho jatkaa.

Liiketalouden koulutuksen taloushallinnon suuntautumisvaihtoehdossa opiskelija saa valmiudet erilaisiin taloushallinnon tehtäviin yrityksissä ja julkisella sektorilla sekä yrittäjänä toimimiseen. Opinnoissa perehdytään käytännönläheisesti muun muassa kirjanpitoon, palkanlaskentaan, yritysrahoitukseen, verotukseen ja johdon laskentatoimen eri osa-alueisiin. Tradenomin tutkintoon johtavan koulutuksen laajuus on 210 opintopistettä, ja kesto on 3,5 vuotta.

Lisätietoja:

lehtori Ulla Reinikainen, Oamk, 040 141 5362, ulla.reinikainen@oamk.fi

osaamisen johtaja Antti Aho, Talenom Oyj, 0207 525 405, antti.aho@talenom.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs