Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koko perheen Tiedetorstai: Mihin tiedettä ja tutkimusta tarvitaan?

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Koko perheen Tiedetorstai: Mihin tiedettä ja tutkimusta tarvitaan?

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2012 klo 10:22
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Aika: to 27.9.2012 klo 14–19
Paikka: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Kasarminmäen kampus, Paraatikenttä 7 ja Kuuselankatu 1, Kouvola

Tiedetorstai on maksuton koko perheen tiedetapahtuma, joka tarjoaa mielenkiintoista ja hauskaa tieteellistä ohjelmaa kaikenikäisille. Samalla yleisö pääsee kurkistamaan korkeakoulumaailmaan.

Tapahtumassa esitellään käytännönläheisellä tavalla Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja sen yhteistyökumppaneiden tekemää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa ja sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme.

Tapahtuman tarkoituksena on hahmottaa tutkijan työtä ja tutkimuksen tekemisestä suurelle yleisölle paremmin. Lisäksi tapahtuma luo mahdollisuuksia alueen yrityksille uusien yhteistyömuotojen kehittämiseen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan puitteissa.

Tapahtuman juontaa uutismaailmasta, viihde- sekä asiaohjelmista tv:stä tuttu Ville Klinga.

Ohjelmaa koko perheelle

Tapahtumassa on mukana myös Tutkija Pii. TV:n Aivokeskus-tiedesarjasta tuttu huippututkija avaruudesta järjestää toiminnallisia tiederasteja lapsille.

Aikuisempaan makuun on tarjolla lyhyitä, käytännönläheisiä yleisöluentoja. Aiheina ovat muun muassa ”anteeksianto yksilö- ja organisaatiotasolla” sekä ”uskomukset oman potentiaalin esille tulon esteenä”.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeiden ja tutkimusten esittelypisteisiin. Mukana mm. aurinkovene, WoodAcademy, sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjaston palvelut: e-aineistoja, lukulaitteita, KyAMK:n julkaisutoiminta.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Yhtä Puuta - yhteisötaidenäyttelyn avajaiset: ryhmä KyAMK:n opiskelijoita on työstänyt opiskelijatyönään yhteisötaideteoksia, joiden yhteistyökumppaneina on ollut eri-ikäisiä ihmisiä Kouvolan alueelta. Teosten lähtökohtina ovat olleet ihmisten tasavertaisuus, elinikäinen oppiminen, eri-ikäisten ihmisten osaamisen tunnustaminen ja arvostaminen.

Akvaariotalo Maretarium esittelee kampelan värin muuttumista elinympäristön pohjan värin mukaiseksi. Lisäksi ratkottavana kalapelejä -osallistujille jaossa vapaalippuja Maretariumiin. Tasatunnein paikalla myös Maretariumin oma Hanna Hauki!

Tapahtumaan liittyvien koululaisille järjestettyjen piirustus- ja kirjoituskilpailujen voittajat palkitaan tapahtumassa.

Tapahtumaa rahoittavat Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Lisätietoa tapahtumasta ja sen ohjelmasta osoitteesta www.kyamk.fi/tiedetorstai.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Mari Tynys
p. 044 702 8464
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs