Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koko perheen Kaihun kierros Kampusfestarin päätapahtuma

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Koko perheen Kaihun kierros Kampusfestarin päätapahtuma

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2014 klo 12:57
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kymmenes Kampusfestari järjestetään Mikkelissä pääsiäisen ja vapun välisenä ajankohtana. Aikaisempien vuosien tapaan Kampusfestari tarjoaa monipuolista ohjelmaa eri ikäryhmille ympäri kaupunkia. Tänä keväänä tapahtumia viedään myös lähiluontoon. – Koko perheelle suunnattu Kaihun Kierros lauantaina 26.4. on Kampusfestarin päätapahtuma, tapahtumatuottaja Olli Järvenkylä kertoo.

Kampusfestarin avaa opiskelijoiden tamppoonipallo-turnaus kävelykadulla keskiviikkona klo 13. Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta ja lähes 100 opiskelijaa. Turnauksen päätyttyä kruunataan perinteiden mukaisesti vuoden 2014 Päivänsäde ja Menninkäinen.

Kaupunkitapahtuman kestosuosikeista mukana ovat mm. Riparilaulut ja Rock-messu, joista jälkimmäinen järjestetään Ristiinan kirkossa. Viidennen Roots-illan esiintyjä on legendaarinen Hoedown-yhtye. Uusina tapahtumina mukana ovat mm. KirjasTour ja Kasarmin kampuksella järjestettävä Mensan älykkyystesti. Oman lisänsä Kampusfestarin viikonloppuun tuovat järjestettävät Huippukaupat-tapahtuma, torin herkkumarkkinat sekä valtakunnallinen veteraanipäivä. Kampusfestarin koko ohjelma löytyy osoitteesta www.kampusfestari.fi

Retkieväät mukaan Kaihulle

Kampusfestarin päätapahtuma, koko perheen Kaihun kierros järjestetään Kenkäveronniemen, Mikkelipuiston, Kaihun-, Kattilan- ja Pursialanlahtien ympäristössä. Tapahtuman avaa kello 10 Hiihtomäen lavalla järjestettävä lasten konsertti, missä esiintyy Mari Salminen ja lastenviisupumppu Lapatossut.

Konsertin jälkeen avautuvat toimintapisteet Kaihun alueella. Niitä on toteuttamassa toistakymmentä järjestöä ja toimijaa. - Osallistujat pääsevät kokeilemaan mm. melontaa, kirkkovenesoutelua, suunnistusta, kiikaroimaan lintuja, tutustumaan perinnepurjehtijoihin ja urheiluautoilijoihin. Suomen Nuoriso-opiston liikunnanohjauksen peruskurssin opiskelijat vetävät lapsille liikuntaleikkejä ja pallopelejä. Kaihulla pääsee kokeilemaan vanhaa resiinaakin, lupaa Järvenkylä.

Järjestäjät toivovat tapahtumaan mukaan perheiden lisäksi myös isovanhempia ja muita sukulaisia. Kolmen kilometrin mittainen Kaihun kierros on perhe- ja luontoliikuntaa parhaimmillaan. Alueella on useita nuotiopaikkoja, joissa voi nauttia retkieväitä. Myös Kenkäveron kahvila on avoinna ja virvokekita ja pientä purtavaa voi ostaa Lady Bounchersin kioskista Mikkelipuistossa. Toimintapisteiden sijainti selviää Kaihun kierroksen esitteestä, joka on jaossa perjantaina iltapäivällä kävelykadulla ja lauantaina Kenkäverossa, Mikkelipuistossa ja Hiihtomäen lavalla.

Järjestäjät toivovat osallistujien ottavan mukaan myös roskapusseja. - Alueella on talven jäljiltä vielä roskaa ja haastamme kaupunkilaiset pitämään yhteisen Kaihumme siistinä, Järvenkylä sanoo.

Kampusfestarin pääjärjestäjät ovat Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut, Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunta, Mikkelin yliopistokeskus, Etelä-Savon ammattiopisto ja Suomen Nuoriso-opisto.

---

Lisätietoa Kampusfestarista

Tapahtumatuottaja Olli Järvenkylä

olli.jarvenkyla@xamk.fi

puh. 040 8686 445

www.kampusfestari.fi

 

KOKO PERHEEN KAIHUN KIERROS

Lauantaina 26.4.2014 klo 10 – 13

Kenkäveronniemi, Mikkelipuisto, Kaihun-, Kattilan- ja Pursialanlahdet ympäristöineen.

 

Aikataulu

Klo 10-11 Lasten konsertti / Mari Salminen ja lastenviisupumppu Lapatossut Hiihtomäen lavalla

Klo 11-13 Toimintapisteet avoinna

 

Mukana tapahtumassa:

Esedun luonnonvara-ala

ESLi

Etelä-Savon lintuharrastajat Oriolus

Hiihtomäen lava

Kenkäveron pappila

Lady Bouncersin kioski

Mikkelin ammattikorkeakoulu

Mikkelin frisbeegolf

Mikkelin Latu

Mikkelin Melojat

Mikkelin Soutajat

Mikkelin Urheiluautoilijat

Mikkelipuisto

Puulan Veneseura

Savon Perinnepurjehtijat

Suomen Nuoriso-opisto

Suunnistusseura Navi

Suur-Savon Luonnonsuojeluyhdistys

Tuomiokirkkoseurakunta

 

Ota omat retkieväät mukaan. Alueella useita nuotiopaikkoja. Vapaa pääsy. www.kampusfestari.fi

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs