Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Koko perheen baletti Huonosti vartioitu tyttö saa ensi-iltansa Oulussa 21.4.

Oulun ammattikorkeakoulu

Koko perheen baletti Huonosti vartioitu tyttö saa ensi-iltansa Oulussa 21.4.

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 07:11
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Yksi vanhimmista nykypäivään säilyneistä baleteista, Huonosti vartioitu tyttö – La Fille mal gardée, nähdään 21.4. ensimmäistä kertaa Oulussa. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) produktion takana ovat Heli Kuula, Hanna Sirén sekä Kirsi Aromaa, joka on tanssinut teoksen päähenkilön, Lisen, roolin Kansallisbaletissa.

Koko perheen baletin esittävät lähes kaikki Oamkin tanssinopettajakoulutuksen eri suuntautumisvaihtoehtojen opiskelijat yhdessä baletin erikoiskoulutusluokkalaisten kanssa. Teoksessa esiintyykin lähes 60 tanssijaa. Solisteina nähdään kaksoismiehityksellä Lisen roolissa Ella Gröndahl ja Jutta Salmela, Colasin roolissa Saku Tonteri ja Ville Sievänen, leskiäiti Simonen roolissa Jyrki Kontkanen ja Saku Tonteri, Alainin roolissa Eetu Laitinen ja Thomasin roolissa Jari Joutsenvaara.

Baletin kantaesitys oli Ranskassa vuonna 1789, ja se on ollut Suomessa viimeksi Kansallisbaletin ohjelmistossa 1980-luvulla. Kyseinen baletti on eräänlainen vedenjakaja kahden eri balettisuuntauksen välillä. Aiemmin mytologia, antiikin hahmot ja henkimaailma olivat hallinneet balettien aiheita. Ne olivat kuitenkin jäämässä syrjään, kun siirryttiin kuvaamaan ihmisten arkielämää. Huonosti vartioitu tyttö on ensimmäinen baletti, joka kertoo tavallisista talonpoikaissäädyn ihmisistä jokapäiväisissä elämäntilanteissa. Baletin suosion taustalla ovat elinvoimaiset henkilöhahmot sekä kyky kuvata arkielämää aidosti ja huumorilla sävytettynä.

Näytökset järjestetään Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu) seuraavasti:

- torstai 21.4. kello 19
- perjantai 22.4. kello 13 ja 19
- lauantai 23.4. kello 13 ja 15.

Baletti kestää noin tunnin. Liput maksavat 10 euroa ja niitä voi ostaa osoitteessa puoti.folkjam.fi. Teos tuotetaan yhteistyössä POTKU – Pohjois-Pohjanmaan taiteen ja kulttuurin tuki ry:n kanssa.

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

oamk.fi/huonostivartioitutytto

Liitteenä olevaa kuvaa saa käyttää tiedotteeseen liittyvissä uutisissa. Kuvaaja Joona Helttunen on mainittava kuvan yhteydessä.

Liitetiedostot

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs