Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kokkiopiskelija Kozeen Shiwan sijoittui toiseksi nuorten kokkien SM-kilpailussa

Koulutuskeskus Salpaus

Kokkiopiskelija Kozeen Shiwan sijoittui toiseksi nuorten kokkien SM-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2012 klo 14:28
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Lahtelainen Kozeen Shiwan sijoittui toiseksi nuorten kokkien SM-kilpailussa, joka järjestettiin Kuopiossa tammikuun lopussa. Voittajaksi selviytyi Antti Tuononen Lapista.

Kozeen Shiwan opiskelee kolmatta vuotta ravintolakokiksi Koulutuskeskus Salpauksessa. Kuopion loppukilpailussa oli mukana kahdeksan alle 27-vuotiasta kilpailijaa eri puolilta Suomea.

– Kilpailun taso oli aika korkea. Olin ainut kilpailija, joka on vielä opiskelija. Muut olivat jo työskennelleet alalla, Shiwan kertoo.

Kilpailijoiden piti valmistaa kolmessa tunnissa alku-, pää- ja jälkiruoka annetuista raaka-aineista. Kozeen Shiwanin kokonaisuus oli harmoninen, ja erityisen hyvin hän onnistui tuomariston mielestä alkuruoassa. Alkuruokaan tuli käyttää siikaa, pääruokaan ankkaa ja jälkiruokaan appelsiinia, suklaata ja vadelmaa.

– Tein jälkiruoaksi sisältä sulan suklaakakun, kaneli-vaniljaliemessä marinoituja appelsiineja, vaahtoa ja vadelmalientä.

Kozeen Shiwan on menestynyt ammattitaitokilpailuissa aikaisemminkin: vuonna 2010 hän voitti kokkiopiskelijoiden sarjan Euroopan-laajuisessa hotelli- ja ravintola-alan kilpailussa Lissabonissa.

Nuorten kokkien SM-kilpailun järjestää joka vuosi Paistinkääntäjät ry.

Lisätietoja:
Koulutuskeskus Salpaus
opiskelija Kozeen Shiwan, puh. 044 279 4135
hotelli- ja ravintola-alan lehtori Vesa Työppönen, puh. 044 708 0670

Kilpailun www-sivut
http://www.rotisseurs.fi/kilpailutoiminta/nuori_kokki/kansallinen-nuorten-kokkien-kilp/

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs