Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kivimaan alakoulun luokkia korjataan kesän aikana

Lahden kaupunki

Kivimaan alakoulun luokkia korjataan kesän aikana

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2014 klo 16:25
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kivimaan alakoulun luokkien patteritaustassa olevista seinän lämpöeristeistä on löytynyt paikallisia vaurioalueita. Pihan puoleisissa luokissa oli hieman enemmän vauriokohtia kuin Lahdenkadun puoleisissa luokissa. Rakennenäytteiden homepitoisuudet olivat pääosin varsin pieniä, mutta bakteeripitoisuudet olivat osassa näytteitä melko korkeat. Vaikka kaikkien luokkien rakennenäytteistä ei mikrobikasvuun viittaavia pitoisuuksia tunnistettu eikä muissa aiemmissa mikrobimäärityksissä (sivelyt, sisäilmanäytteet) indikaattorimikrobeja ole havaittu, korjaustoimenpiteet tehdään kuitenkin kattavasti kaikkiin alakoulun luokkiin tuloksista riippumatta.

Rakenneselvitystä on tehty kevään kuluessa aiemmin sovitun suunnitelman mukaisesti. Luokkien patterisyvennysten seinärakennetta tutkittiin kaikissa alakoulun luokissa. Materiaalinäytteitä otettiin yhteensä 31. Tutkimuksen  toteutti Halton Oy.

Korjaustoimenpiteisiin kesän aikana

Vaurioitunut eristemateriaali poistetaan ja seinärakenne korjataan kesän aikana, jotta luokat ovat käyttökunnossa opetuksen alkaessa elokuussa. Asiasta on informoitu koulun henkilökuntaa ja huoltajia. 

Kivimaan peruskoulu on yli 760 oppilaan yhtenäiskoulu, joista 444 on alakoulun yleisopetuksen oppilaita. Siinä siivessä, missä korjaukset tehdään, on 372 alakoululaista ja 18 perusluokkatilaa.

Lisätietoja
Lahden tilakeskus, kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227 
Halton Oy, Kirsi Villberg, asiakkuusjohtaja, kirsi.villberg@halton.com, puh. 040 354 0427
Kivimaan peruskoulu, Jukka Manninen, rehtori, puh. 050 387 9719

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs