Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kilpailutuksen seurauksena 75 kotoutumiskoulutuksen opettajaa työttömyysuhan alla – Axxell aloitta yhteistoimintaneuvottelut

Axxell

Kilpailutuksen seurauksena 75 kotoutumiskoulutuksen opettajaa työttömyysuhan alla – Axxell aloitta yhteistoimintaneuvottelut

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 11:11
Julkaisija: Axxell

Axxell Utbildning Ab käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat Axxell Monikulttuurisuuskeskus -nimistä yksikköä.  Yhteistoimintaneuvottelujen kohteena on 62 vakituista työntekijää. Alustavan arvion mukaan työvoiman vähentämistarve on enintään 50 henkilöä. Näiden lisäksi 24 määräaikaisen opettajan työsuhdetta ei voida jatkaa. Yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään Axxellissa 4.5.2015 ja niiden arvioidaan päättyvän kesäkuun puoleen väliin mennessä.

Suunniteltujen toimenpiteiden perusteena ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt, jotka ovat välitön seuraus aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen kilpailuttamisesta keväällä 2015. Rahoituksen äkillinen väheneminen aiheuttaa yksikölle tappiollisen talousarvion jo kuluvana vuonna. Kilpailutuksen kriteerit vaihtuivat radikaalisti syksyn 2014 kilpailutuksessa, joka myös meni uusiksi markkinaoikeuteen tehtyjen valitusten takia. Perinteisesti ja edelleenkin muualla Suomessa vastaavissa kilpailutuksissa hinnan painoarvo on 30-40 prosenttia ja laadun 60-70 prosenttia. Syksyllä 2014 ja keväällä 2015 toteutetussa kilpailutuksessa hinnan painoarvo oli 75 prosenttia ja laadun 25 prosenttia.

- Kilpailutuksen uusiminen pakotti kaikki toimijat laskemaan hintaa, koska kaikki tiesivät toistensa hinnat – niin myös meidät. Vaikka ostajan mielestä laatumme oli hyvää, jäimme hinnanalennuksesta huolimatta hinnassa sen verran huonoille pisteille, että saimme kotoutumiskoulutusta vain Vantaalle, yksikönjohtaja Merja Vannela sanoo.

 

Lisätietoja antaa

Yksikönjohtaja Merja Vannela, puh. 044 739 7686
Toimitusjohtaja Stefan Johansson, puh. 044 739 7340

 

 

 

 

Axxell tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille, kansanopisto-opintoja ja maahanmuuttajakoulutusta yhdeksällä paikkakunnalla pääkaupunkiseudulta Pohjanmaalle (Helsinki, Espoo, Vantaa, Karjaa, Tammisaari, Kemiönsaari, Parainen,, Turku ja Lapväärtti). Järjestämme koulutusta sekä ruotsin- että suomenkielellä. Axxell on tällä hetkellä yksi suurimmista ruotsinkielistä ammatillista koulutusta tarjoavista oppilaitosorganisaatioista Suomessa. Axxellissa opiskelee noin 3700 opiskelijaa, joista noin 1300 nuorta. Axxell aloitti toimintansa elokuun 1. päivänä 2008.

Axxellin ylläpitäjänä toimii Axxell Utbildning Ab. Yhtiötä johtaa hallitus ja toimitusjohtajana toimii Stefan Johansson. Oppilaitoksen rehtorina toimii Lena Johansson. Organisaation työllistää noin 370 henkilöä kokopäiväisesti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs