Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kiihdytyskaistaa pitkin amk-opintoihin – väyläopinnot käynnistyvät keväällä

Centria-ammattikorkeakoulu

Kiihdytyskaistaa pitkin amk-opintoihin – väyläopinnot käynnistyvät keväällä

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2013 klo 14:10
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen yhteisessä Keskipohjalainen koulutusväylä -hankkeessa on rakennettu toisen asteen opiskelijoille tarkoitettuja väyläopintoja. Väyläopintojen kautta lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat pääsevät tutustumaan ammattikorkeakouluopiskeluun jo etukäteen. Väyläopintoja voivat suorittaa ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukioissa Keski-Pohjanmaalla opiskelevat nuoret keväällä 2014.

Kiihdytyskaista ammattikorkeakouluun -nimellä kulkevat opinnot on suunniteltu opiskelijoille, jotka tähtäävät opiskelupaikkaan ammattikorkeakoulussa ja haluavat kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa ja valintakokeissa tarvittavia yleisiä opiskeluvalmiuksia.

– Tämä on erinomainen mahdollisuus toisen asteen opiskelijoille, jotka harkitsevat opintojensa jatkamista ammattikorkeakoulussa. Väyläopintojen kautta pääsee tutustumaan ammattikorkeakouluopiskeluun jo etukäteen ja samalla petraamaan omaa osaamistaan väyläopintojen sisällöissä. Se taas auttaa pärjäämistä valintakokeissa ja vauhdittaa tutkinnon suorittamista opiskelupaikan irrottua ammattikorkeakoulusta, listaa koulutusväylähankkeen projektipäällikkö Mari Emmes.

Väyläopinnot sisältävät matematiikan, fysiikan, ruotsin, englannin, tietotekniikan ja viestinnän opintojaksot. Opiskelija voi valita niistä yhden tai useamman, ja sisällyttää opinnot osaksi toisen asteen tutkintoa. Lisäksi opintojen alussa tutustutaan opiskeluun ja opetukseen ammattikorkeakoulussa sekä siihen, minkälaisiin työtehtäviin ammattikorkeakoulusta valmistuneet voivat suunnata.

Keskipohjalainen koulutusväylä -hankkeen päämääränä on tutkintoon johtavan koulutuksen ja sen tukitoimien sisällöllinen kehittyminen siten, että opiskelijan kannalta siirtyminen koulutustasolta toiselle, työn ohessa opiskeleminen ja työstä välillä koulutukseen siirtyminen Keski-Pohjanmaalla sujuisi mahdollisimman joustavasti ja alueen työelämän tarpeita tukien. Hanke käynnistyi vuosi sitten syksyllä ja jatkuu kesään 2014 saakka.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Emmes, mari.emmes@centria.fi, 044 808 5103

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs