Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kickstart-liikeideakilpailun voitto vuorovaikutteiselle työympäristöön sulautetulle varastolle

Oulun ammattikorkeakoulu

Kickstart-liikeideakilpailun voitto vuorovaikutteiselle työympäristöön sulautetulle varastolle

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2011 klo 11:25
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) yrityshautomon järjestämän vuoden 2011 Kickstart-liikeideakilpailun voittivat Tekniikan yksikön opiskelijat Joni Pennanen ja Tuomas Sandberg. Heidän liikeideansa oli Embedded storage system eli vuorovaikutteinen työympäristöön sulautettu varasto.

Tuomaristo perusteluiden mukaan opiskelijat olivat havainneet ongelman, johon he ovat ideoineet asiakaslähtöisen ratkaisun. Idea on aidosti hyödynnettävissä ja siinä on kasvupotentiaalia. Asiakastarve on selkeästi olemassa, idea on hyvin perusteltu, ja sen esittäjillä on osaamista alalta.

Kilpailussa toiseksi tuli Luonnonvara-alan yksikön opiskelija Mikko Heickell liikenneturvallisuutta parantavan hankkeen liikeidealla. Hankkeen tavoitteena on vaarallisten aineiden säiliökuljetuksiin liittyvien onnettomuuksien haittavaikutusten vähentäminen ja pelastuslaitoksen toiminnan helpottaminen. Tuomariston perustelut valinnalle olivat liikeidean vahvuutena ollut businesspotentiaali, innovaation tavoite parantaa ympäristön turvallisuutta sekä ekologisuutta ja sen yhteiskunnallinen merkittävyys.

Kolmas sija meni Sosiaali- ja terveysalan yksikön opiskelija Jenni Rasinkankaalle. Hänen liikeideansa on luomu- ja lähiruokaa myyvä elintarvikeliike Oulun alueelle. Tuomariston perustelut valinnalle olivat liikeidean asiakaslähtöisyys, toteutettavissa olevuus ja siinä korostuva ajankohtaisuus ja paikallisuus.

Oamkin opiskelijoille tarkoitetun liikeideakilpailun tavoitteena on edistää positiivista suhtautumista yrittäjyyteen ja synnyttää uusia yrityksiä Oulun seudulle. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 63 opiskelijoiden kehittelemää liikeideaa. Voittajat palkittiin 1 500 eurolla, ja toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet saivat kannettavat tietokoneet.

Lisätietoja: Esa Anttila, 040 513 2536 ja Topi Haapasalo, 044 023 4579

www.oamk.fi/kickstart

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) yrityshautomon järjestämä Kickstart on Oamkin opiskelijoille vuosittain järjestettävä liikeideakilpailu, johon osallistuminen antaa kokemusta liikeidean kehittämisestä ja parhaimmillaan sytyttää kipinän yrittäjyyteen. Kilpailun tavoitteena on edistää positiivista suhtautumista yrittämiseen, synnyttää uusia yrityksiä alueelle ja toimia yhteistyöfoorumina muiden yrittäjyyttä edistävien kilpailujen suuntaan.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs