Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kevään yhteishaku 2014: TAMK on edelleen Suomen vetovoimaisin ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaku 2014: TAMK on edelleen Suomen vetovoimaisin ammattikorkeakoulu

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 15:39
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakoulu säilytti paikkansa maan vetovoimaisimpana ammattikorkeakouluna. Nuorten suomenkielisiin koulutuksiin oli 8938 ensisijaista hakijaa ja aloituspaikkoja haettavana 1350. Yhtä opiskelupaikkaa tavoittelee keskimäärin 6,6 ensisijaista hakijaa. Valtakunnan vastaava keskiarvo oli 4,4. Kaikkiaan TAMKin nuorten koulutukseen oli 23 792 hakijaa.

- Oli hienoa, että säilytimme ykkösasemamme tässä viimeisessä nykymuotoisessa opiskelijahaussa, vaikka hakijamäärämme jonkin verran laski.  Yhteishakujärjestelmä muuttuu ensi vuonna, joten vertailtavuus eri korkeakoulujen välillä vähenee, vararehtori Marja Sutela sanoo.

Sosiaali- ja terveysalan koulutukset kiinnostavat hakijoita. Suosituin oli ensihoitajakoulutus, johon oli 26 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Fysioterapeuttikoulutukseen oli 17, terveydenhoitajakoulutukseen 15,7 ja kätilökoulutukseen 15,3 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Uutena koulutuksena TAMK aloittaa syksyllä rakennusarkkitehdin koulutuksen.

- Rakennusarkkitehdin koulutukseen oli lähes 300 ensisijaista hakijaa, eli noin 10 hakijaa per aloituspaikka, mikä osoittaa, että koulutusta on odotettu. Rakennusarkkitehtikoulutuksen suosio heikensi kuitenkin jonkin verran rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaan hakeneiden määrää.

Uudistettuun media-alan koulutukseen oli 405 ensisijaista hakijaa. Median koulutuksen hakijamäärä nousi jonkin verran viime vuoteen verrattuna. Koulutus alkaa syksyllä uudessa paikassa, Mediapoliksessa.

Hakijamäärältään TAMKin suosituin hakukohde oli liiketalouden koulutus, johon oli 1354 ensisijaista hakijaa.

Aikuiskoulutuksen suosio huimaa

Aikuiskoulutuksessa TAMK oli myös Suomen vetovoimaisin. Yhteishaussa TAMKin aikuiskoulutuksen 180 opiskelupaikkaa haki kaikkiaan 1659 ensisijaista hakijaa, eli yli 9 ensisijaista hakijaa jokaista opiskelupaikkaa kohti. Aikuiskoulutuksen hakijamäärä kasvoi viime vuodesta yli 17 prosenttia.

Eniten ensisijaisia hakijoita oli sairaanhoitajakoulutukseen, jonka 30 opiskelupaikkaa tavoittelee 583 ensisijaista hakijaa, eli noin 19 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Toiseksi suosituin oli liiketalous. Liiketalouden 20 opiskelupaikkaa Tampereella tavoittelee 280 ensisijasta hakijaa, mikä tarkoittaa 14 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Ikaalisissa alkava liiketalouden aikuiskoulutus kiinnosti myös hakijoita, haettavana oli 20 aloituspaikkaa ja ensisijaisia hakijoita oli 116.

Ylempi AMK-tutkinto: johtamisen koulutukset kiinnostavat

TAMKissa alkaa syksyllä seitsemän ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, joissa oli haettavana yhteensä 175 opiskelupaikkaa.

Kolme johtamiskoulutusta kiinnosti hakijoita selkeästi eniten. Kansainväliseen projektijohtamiseen keskittyvä englanninkielinen koulutus oli näistä ylivoimaisesti suosituin, hakijoita oli 170.

***

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku syksyllä alkavaan koulutukseen päättyi 1.4. Valintakokeita pidetään TAMKissa touko-kesäkuussa, ja valintatulokset ilmoitetaan viimeistään 15.7.2014.

Hakutiedot perustuvat Opetushallituksen 2.4.2014 tilastoihin. 


Lisätietoja: 
- tutkintoon johtava koulutus, vararehtori Marja Sutela, p. 040 721 5204, marja.sutela(at)tamk.fi
- hakijapalvelut, p. 03 245 2395, 03 245 2397, hakutoimisto(at)tamk.fi 

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs