Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kevään 2012 erikoistumisopintojen haku alkaa 3.10.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kevään 2012 erikoistumisopintojen haku alkaa 3.10.

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2011 klo 13:42
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Haku tammikuussa 2012 alkaviin ammatillisiin erikoistumisopintoihin on 3.10. – 14.11.2011. Erikoistumisopinnot ovat 30 opintopisteen laajuisia täydennyskoulutusohjelmia, jotta voi suorittaa työn ohessa. Hämeen ammattikorkeakoulussa on valittavana seitsemän eri ohjelmaa, joista uusina alkavat Mobiiliohjelmoinnin ja Kuntouttavan musiikkitoiminnan erikoistumisopinnot.

Ammatilliset erikoistumisopinnot ovat ammattikorkeakoulututkintoon pohjautuvia täydennyskoulutusohjelmia.  – Erikoistumisopinnoilla voi syventää aikaisemmin tutkinnossa hankittuja tietoja ja taitoja tai laajentaa ammatillista osaamista uudelle alueelle. Ammatilliset erikoistumisopinnot arvioidaan ja opinnoista annetaan todistus, selventää HAMKin täydennyskoulutusjohtaja Esa Inget.

Opintojen laajuus on 30 opintopistettä ja niiden suorittaminen kestää noin vuoden. Aikuiskoulutuksen yleisen käytännön mukaisesti opinnot toteutetaan pääosin monimuotoisesti, jolloin työn ohessa opiskelu on mahdollista. Lähiopetus järjestetään lähinnä iltaisin tai viikonloppuisin kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa Hämeen ammattikorkeakoulun yksikköjen tiloissa.

Hakuaika tammikuussa 2012 alkaviin erikoistumisopintoihin on 3.10. – 14.11.2011. Erikoistumisopintoihin voi hakea suoritettuaan korkeakoulututkinnon tai opistoasteen tutkinnon, jota täydentää laaja työkokemus.

Opintomaksu koulutukseen on 250 euroa lukuvuodessa. Kela ei pääsääntöisesti myönnä ammatillisiin erikoistumisopintoihin opintotukea, koska opiskelu ei ole päätoimista.

Mobiiliohjelmointia ja kuntouttavaa musiikkitoimintaa

HAMKin erikoistumisopintojen kevään 2012 tarjonnasta löytyy kaksi uutta ohjelmaa, Forssan yksikössä alkavat Mobiiliohjelmoinnin erikoistumisopinnot ja Hämeenlinnan Lahdensivun kampuksella alkavat Kuntouttavan musiikkitoiminnan erikoistumisopinnot.
 
Mobiiliohjelmoinnin erikoistumisopinnoissa perehdytään tarkemmin siihen, miten mobiiliratkaisuja voidaan toteuttaa eri järjestelmissä.

– Mobiilialan viimeaikaisen kehityksen vuoksi aihe on varsin ajankohtainen ja etenkin kiinnostus Windows Phone -käyttöjärjestelmässä toteutettavaa sovelluskehitystä kohtaan on kasvanut merkittävästi Nokian valittua sen älypuhelimiensa käyttöjärjestelmäksi, kertoo tietotekniikan koulutusohjelmajohtaja Jari Mustajärvi.

– Opinnoissa perehdytään Windows Phonen lisäksi Android-järjestelmään ja Apple IOS -järjestelmään sekä JME-ohjelmointiin. Koulutuksen pääasiallisena tavoitteena on oppia tekemään sovelluskehitystä edellä mainituilla alustoilla. Koulutukseen kuuluu lisäksi kehittämisprojekti, jossa pyritään suunnittelemaan ja toteuttamaan käytännössä jokin mobiilisovellus.

Kuntouttavan musiikkitoiminnan erikoistumisopinnoissa puolestaan syvennetään sosiaali- ja terveydenhuollossa toimivien asiantuntijuutta ja annetaan lisävalmiuksia toimia musiikin ja äänimaisemien hyödyntämisessä eri asiakasryhmien kanssa.

– Opintojen pääsisältönä ovat musiikin kuntouttavat ja hoidolliset mahdollisuudet sekä niiden kiinnittäminen käytännön työhön. Tavoitteena on myös kehittää uusia musiikkia hyödyntäviä työkaluja asiakkaan voimavarojen tukemiseen, sosiaalialan lehtori Mikko Romppainen avartaa.

Erikoistumisopintojen haussa on mukana yhteensä seitsemän tammikuussa 2012 alkavaa ohjelmaa:
•    Rakennesuunnittelijan erikoistumisopinnot
•    Vesihuollon erikoistumisopinnot
•    Sähkövoimatekniikan erikoistumisopinnot
•    Mobiiliohjelmoinnin erikoistumisopinnot
•    Kuntouttavan musiikkitoiminnan erikoistumisopinnot
•    Bioenergian erikoistumisopinnot
•    eWorking työssä ja koulutuksessa -erikoistumisopinnot

Hakuohjeet ja päivitetty ohjelmatarjonta löytyvät osoitteesta: www.hamk.fi/erikoistumisopinnot.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs