Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Keudaan eniten mitaleja ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailuista

Koulutuskeskus Salpaus

Keudaan eniten mitaleja ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailuista

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2013 klo 13:10
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Ammattiin opiskelevien valtakunnalliset SAKUstars-kulttuurikilpailut päättyivät Lahdessa tänään. Eniten mitaleja eli kuusi mitalia kahmi Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda. Keudalla oli kisoissa ennätyssuuri joukkue: 92 opiskelijaa. Seuraavaksi eniten mitaleja saivat Koulutuskeskus Salpaus, Oulunseudun ammattiopisto ja Omnia, viisi kukin.

SAKUstars-tapahtumassa kilpailtiin 40 eri sarjassa, joista suosituimmat olivat taidetta kahdessa tunnissa, yksinlaulu ja karaoke. Taidetta kahdessa tunnissa -sarjan voitti Marleena Lemström Helsingin maalariammattikoulusta. Karaoken voiton vei Niko Reinikainen Keudasta, ja yksinlaulussa kultaan ylsi Theera Nganyangwai Oulun seudun ammattiopistosta. Näytöslajina Lahden kisoissa oli Parkour, jonka voitti Oulun seudun ammattiopiston Joonas Kyllönen.

Kaiken kaikkiaan SAKUstars-kisoissa 16.4.–18.4. oli mukana yli 800 ammattiin opiskelevaa nuorta ympäri Suomen. Kilpailujen järjestelyistä vastasivat Koulutuskeskus Salpaus ja Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry.

Ennakkosarjoissa Omnia ylivoimainen

SAKUstars-kisoissa oli myös ennakkosarjoja, joissa kilpailtiin muun muassa musiikin, kuvataiteen ja kirjoittamisen taidoilla. Ennakkosarjoista eniten mitaleja eli 12 mitalia meni Omniaan.

Opiskelijat tapahtumaa tekemässä

SAKUstars-kulttuurikilpailut järjestetään joka vuosi. Lahden kilpailujen teema oli Unelmien Amis, ja monissa esityksissä näkyivätkin unelmat, oman alan löytäminen ja ammatillisuus.

- Teema näkyi siinäkin, että niin moni opiskelija oli tekemässä tätä tapahtumaa. Opiskelijat olivat täysillä mukana ja järjestelyt pelasivat hienosti, sanoo projektipäällikkö Anne Kampman Koulutuskeskus Salpauksesta.

Kisojen rakentamisessa, organisoinnissa, juontamisessa, puvustamisessa, tekniikassa ja taltioinnissa oli mukana satoja Salpauksen opiskelijoita.

Lisätietoja
projektipäällikkö Anne Kampman, puh. 044 708 0484
kilpailukoordinaattori Susanna Salmi, puh. 044 708 0703

Kaikki SAKUstars-tulokset

Kuvia SAKUstars-kisoista (kuvaajat: Koulutuskeskus Salpauksen media-assistenttiopiskelijat)

Videoita SAKUstars-kisoista (tuotanto: Koulutuskeskus Salpauksen media-assistenttiopiskelijat)

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs