Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kestävää ja saavutettavaa aluerakentamista

Turun ammattikorkeakoulu

Kestävää ja saavutettavaa aluerakentamista

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 11:26
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

KESTI – Kestävän aluerakentamisen uudet teknologiat ja menetelmät Itämeren alueella – verkostohankkeessa edistetään uudenlaisten kestävien teknologioiden ja menetelmien soveltamista aluerakentamisessa.

Tilaisuudessamme 7.10. esitellään tarkastelumalli, mikä auttaa saavutettavuuteen, esteettömyyteen ja kestävään kehitykseen liittyvien ratkaisujen rakentamisessa.

Väestön ikääntyessä liikunta- ja toimimisesteisten määrä lisääntyy. Samalla kasvaa tarve rakennetun ympäristön saavutettavuuden ja esteettömyyden parantamiseen ja kehittämiseen. Aluerakenteen kehittämisessä on huomioitava myös ympäristötekijät, laadukas ja energiatehokas uudisrakentaminen ja korjausrakentaminen.

- KESTI-hankkeen kiinnostus on kohdistunut erityisesti asumisen ja rakentamisen laatuun, käyttäjälähtöisyyteen, yhteisölliseen energiatehokkuuteen sekä esteettömyyteen, saavutettavuuteen ja kestävään kehitykseen, toteaa Turun osahankkeen projektipäällikkö Kaisa Jokela.

Turun AMK kokosi tietoa ja kokemuksia aluerakentamisen ratkaisuista saavutettavuuden ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Huomiota kiinnitettiin siihen, miten Itämeren alueella saavutettavuuteen, ekologisuuteen, sosiaalisiin tarpeisiin ja kulttuurisiin lähtökohtiin liittyvät asiat on toteutettu ja miten näitä asioita voidaan tarkastella.

Tuloksena syntyi tarkastelumalli, jonka avulla on mahdollista käsitellä saavutettavuuteen, esteettömyyteen ja kestävään kehitykseen liittyviä ratkaisuja rakentamisessa sekä sovittaa yhteen näitä näkökulmia. Jatkossa tavoitteena on kehittää tarkastelumallista työkalu, jonka perusteella voi tarkastella ja arvioida erilaisia aluerakentamisen kohteita ja ratkaisuja.

 

                 TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

tiistaina 7.10.2014

                     Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun toimipisteeseen,

Ruiskatu 8, Turku

KESTI-hankkeessa mukana olleet asiantuntijat esittelevät hankkeen tuloksena syntynyttä tarkastelumallia. Paikalle on kutsuttu aluerakentamisesta ja kaupunkisuunnittelusta vastaavia ja kiinnostuneita henkilöitä.

 KESTI-hankkeen koordinaattorina ja pääkaupunkiseudun osahankkeen vetäjänä toimi Uudenmaan liitto. Posintra Oy vastasi Porvoon osahankkeesta ja Turun ammattikorkeakoulu Turun osahankkeesta. Hanke oli kaksivuotinen ja se käynnistyi lokakuussa 2012. Hankkeen rahoitus tuli pääasiassa Etelä-Suomen EAKR-ohjelmasta.

 

Lisätiedot:

projektipäällikkö Kaisa Jokela, puh. 040 355 0527

Terveys ja hyvinvointi, Turun ammattikorkeakoulu

kaisa.jokela@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs