Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Keski-Suomen Taitaja9-aluekilpailu valloittaa Jämsän ammattiopiston 21.1.2016

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Keski-Suomen Taitaja9-aluekilpailu valloittaa Jämsän ammattiopiston 21.1.2016

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2016 klo 09:42
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopisto järjestää Myllymäen kampuksella Jämsänkoskella Keski-Suomen Taitaja9-aluekilpailun torstaina 21.1.2016. Peruskoulun 9-luokkalaisille suunnatussa kädentaitojen kilpailussa kisaa yhteensä 15 kolmehenkistä joukkuetta.

Keski-Suomen aluekilpailuun osallistuvat Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Viitasaaren Taitaja9-paikalliskilpailuissa menestyneet joukkueet. Kaikki ovat sekajoukkueita, eli kussakin kilpailee vähintään yksi tyttö tai poika.

Kilpailutehtävät paljastetaan vasta kilpailupäivänä, mutta aiempina vuosina kilpailijat ovat muun muassa pakanneet ruusuja, rakentaneet linnunpönttöjä, koristelleet kakkuja, virittäneet av-laitteita ja vaihtaneet renkaita.

”Taitaja9:n tavoitteena on lisätä kädentaitoa vaativien alojen tuntemusta ja tukea nuoria ammatinvalintaan liittyvissä pohdinnoissa”, kertoo aluekilpailun johtajana toimiva koulutuspäällikkö Ari Porki. ”Toivomme toki, että kilpailu kasvattaa myös ammatillisen koulutuksen vetovoimaa esimerkiksi helmikuussa alkavaa yhteishakua ajatellen.”

Kilpailun kolme parasta joukkuetta jatkaa edelleen valtakunnalliseen Taitaja9-finaaliin, joka järjestetään ammattitaidon SM-kilpailujen yhteydessä Seinäjoella toukokuussa 2016.

Vuosittain 9-luokkalaisille järjestetään lukuisia paikallis- ja aluekilpailuja eri puolilla Suomea. Kilpailut järjestetään yhteistyössä ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa koordinoivan ja organisoivan Skills Finland ry:n kanssa.

Lisätietoja:
Ari Porki, koulutuspäällikkö, Jämsän ammattiopisto, p. 040 341 4433, ari.porki@jao.fi
Riitta-Liisa Autioniemi, opinto-ohjaaja, Jämsän ammattiopisto, p. 040 341 4386, riitta-liisa.autioniemi@jao.fi

www.jao.fi/jamsanammattiopisto
http://www.skillsfinland.fi/fi/taitaja-9

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs