Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Keski-Suomen päässälaskumestaria etsitään jälleen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keski-Suomen päässälaskumestaria etsitään jälleen

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 16:16
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisten päässälaskumestaria etsitään jälleen torstaina 5.11. klo 12.15 alkaen. Paikkana on JAMKin pääkampus, Rajakatu 35, auditorio Valjakka. Kisaamassa on Keski-Suomen parhaimmisto.

MAOL Keski-Suomi ry ja JAMKin teknologiayksikkö järjestävät Keski-Suomen päässälaskumestarikilpailun jo kymmenennettä kertaa. Kilpailun tavoitteena on elvyttää vanha taito, perinteinen päässälasku. Päässälasku auttaa hahmottamaan suuruusluokkia ja kehittää loogista ajattelua. Numeroilla laskeminen toimii myös hyvänä johdantona syvällisempiin matemaattisiin menetelmiin.

Alkukisaan osallistui tänä vuonna 1200 oppilasta 16 koulusta ympäri Keski-Suomea ja finaaliin valikoitui 31 parasta laskijaa. Finaalissa tehtävien ratkomiseen on aikaa 15 minuuttia ja tehtäviä on kaikkiaan 20. Vain oikealla vastauksella on merkitystä. Kilpailutilanteessa oppilaalla saa olla  mukana vain lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Viivoittimet ovat kiellettyjä ja kännyköiden pitää olla suljettuina.

– Kisa on alun perin saanut alkunsa Teknologiateollisuuden ja JAMKin yhteistyöstä, kertoo JAMKin fysiikan lehtori Anneli kakko.

Alakoulun ensimmäisestä luokasta alkaen luodaan perustaa myös tulevaisuuden matemaattisille taidoille. Puutteelliset tiedot ja taidot vaikeuttavat jatko-opintoja esimerkiksi insinööriopinnoissa.

– On tärkeää, että peruskoulussa opitaan matematiikan perusasiat syvällisesti ja niitä harjoitellaan riittävästi. Täten saadaan riittävät valmiudet toisen asteen opintoihin  jotka sitten puolestaan luovat pohjan jatko-opinnoille. Päässälaskutaito on jokaiselle arvokasta pääomaa. Se on taito, jossa harjoittelu tekee mestarin, kiteyttää vuosia matematiikkaa insinööriopiskelijoille opettanut JAMKin lehtori Riitta Neittaanmäki.   

Päivän aikana kahdeksasluokkalaiset tutustuvat myös JAMKin insinöörikoulutukseen ja sen opetuksessa käytettäviin laboratoriotiloihin. Voittaja julkaistaan n. klo 13.45. Keski-Suomen Insinöörit ry lahjoittaa voittajalle 500 euron lahjakortin.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan ja osallistumaan jännittävään kisaan!

Lisätietoja:
Anneli Kakko, fysiikan lehtori, 0400 719 531, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs