Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Keski-Suomen kovinta päässälaskijaa etsitään jälleen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keski-Suomen kovinta päässälaskijaa etsitään jälleen

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2013 klo 16:26
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

”Harjun stadionin jalkapallokentän toisen sivun pituus on 103 m. Kentän piiri  on 340 m. Kuinka pitkä on kentän toinen sivu? ” Muun muassa tällainen kysymys voi tulla vastaan, kun etsitään Keski-Suomen päässälaskumestaria torstaina 7.11. klo 12.

Paikkana on JAMKin pääkampus, Rajakatu 35, auditorio Valjakka. Kisaamassa on  Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisia.

MAOL Keski-Suomi ry, JAMKin teknologiayksikkö ja Teknologiateollisuus ry ovat vuodesta 2006 lähtien järjestäneet Keski-Suomen päässälaskumestarikilpailuja. Tavoitteena on elvyttää vanha taito, perinteinen päässälasku. Suosiota kovasti kasvattavaan alkukisaan osallistui tänä vuonna oppilaita 18 koulusta ympäri Keski-Suomea, yhteensä 950 oppilasta. Loppukisaan valikoitui 35 finalistia.

– Päässälasku on hyvää aivojumppaa. Se auttaa hahmottamaan suuruusluokkia ja kehittää loogista ajattelua. Numeroilla laskeminen toimii myös hyvänä johdantona syvällisempiin matemaattisiin menetelmiin, JAMKissa matematiikkaa tuleville insinööreille opettava Tomi Nieminen kertoo.

Finaalissa visaisia  tehtäviä on 20 ja aikaa niiden ratkomiseen on 15 minuuttia. Vain oikealla vastauksella on merkitystä. Kilpailutilanteessa oppilaalla saa olla  mukana vain lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Viivoittimet ovat kiellettyjä ja kännyköiden pitää olla suljettuina.

Päivän aikana kahdeksasluokkalaiset tutustuvat myös JAMKin insinöörikoulutukseen ja pääsevät kierrokselle teknologian laboratorioihin.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan jännittävää kisaa!

Lisätietoja:
Tanja Minkkinen, markkinointikoordinaattori, 0400 58 3455, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Anneli Kakko, lehtori, 0400 719 531, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs