Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu onnistui yhteishaussa hyvin

Centria-ammattikorkeakoulu

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu onnistui yhteishaussa hyvin

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2012 klo 14:27
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen eilen päättyneessä nuorten yhteishaussa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun ensisijaisten hakijoiden määrä laski vain hieman viimevuotiseen verrattuna. Ensisijaisia hakijoita on yhteensä 732 eli 1.47 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden, kun edellisvuonna vastaava luku oli 809 (1.64 ensisijaista hakijaa per aloituspaikka). Kaikkien hakijoiden määrä oli vuoden 2011 nuorten yhteishaussa 2281, tänä vuonna 2123. Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa ollaan tyytyväisiä, että hakijamäärässä ei tapahtunut suuria pudotuksia opetus- ja kulttuuriministeriön aloituspaikkaleikkauksista huolimatta.

Suurimmat hakijamäärät nuorten yhteishaussa ovat odotetusti sosiaalialan koulutusohjelmiin Kokkolassa ja Ylivieskassa, sekä hoitotyön koulutusohjelmaan Kokkolassa. Sosiaalialalla hakijoita on hieman alle viisi ensisijaista hakijaa per aloituspaikka.

Seuraavaksi suurin hakijamäärä on esittävän taiteen koulutusohjelmaan, noin 2.5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Tekniikan alalla kemiantekniikan koulutusohjelman ensisijaisten hakijoiden määrä nelinkertaistui viime yhteishakuun verrattuna.

Myös aikuiskoulutuksen yhteishaku onnistui hyvin. Hakijoiden määrä on kaksinkertainen aloituspaikkaa kohden. Erityisesti ilahduttaa Pietarsaaressa järjestettävän, ruotsinkielisen kansainvälisen kaupan logistiikkapainotteisen koulutuksen menestys.

Ylemmissä amk-tutkinnoissa hakijoita on kolminkertainen määrä per aloituspaikka.

Aikuisten liiketalouden englanninkieliseen koulutusohjelmaan hakuaikaa on jatkettu 4.5. saakka.

Lisätietoja antavat:

koulutusjohtaja Helena Åkerlund, p. 050 521 0906

erikoissuunnittelija Saana Finni, p. 040 808 6619

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs