Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Keski-Pohjanmaa saa oman LUMA-keskuksen

Centria-ammattikorkeakoulu

Keski-Pohjanmaa saa oman LUMA-keskuksen

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2012 klo 08:10
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kansallinen LUMA-neuvottelukunta on haastanut Kokkolan perustamaan Keski-Pohjanmaan aluetta palvelevan LUMA- keskuksen. LUMA -toiminnan (lyhenne sanoista LUonnontieteet ja MAtematiikka) ytimessä on oppilas ja halu vastata haasteeseen: ”Kuinka saada lapset ja nuoret entistä enemmän kiinnostumaan ja innostumaan näistä luonnontieteellisistä aineista, joilla on keskeinen rooli yhteiskunnassa ja hyvinvoinnissa sekä ratkaistaessa myös monitieteisiä globaaleja ongelmia?” Toiminnan toisena tärkeänä kohderyhmänä ovat eri koulutusasteilla toimivat opettajat, joiden tärkeää työtä ja elinikäistä oppimista sekä innostuksen paloa opettamiseen pyritään tukemaan.

 

Keski-Pohjanmaalle perustettava alueellinen K-P LUMA -keskus toimii osana valtakunnallista LUMA-verkostoa. Tällä hetkellä valtakunnalliseen verkostoon kuuluu LUMA-keskuksia esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Keski-Pohjanmaan LUMA-keskuksen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden, erityisesti kemian, matematiikan, tietotekniikan sekä teknologian oppimista, opetusta ja harrastuneisuutta. Lisäksi tavoitteena on tutustuttaa lapsia ja nuoria teknologioihin ja teknologia-aiheisiin tuotanto- ja tutkimus- ja kehitysympäristöihin ja siten tuoda esille suomalaista osaamista ja uusia mahdollisuuksia. LUMA -keskus jatkaa luontevasti TUKEMIA-hankkeen aloittamaa alueellista toimintaa, jonka piirissä on syntynyt ja vahvistunut uusia toimintamalleja erityisesti kemian opetuksen parissa.

 

Keski-Pohjanmaan LUMA-keskuksen hallinnoinnista vastaa Centria ammattikorkeakoulu ja kumppanina toiminnan toteutuksessa on Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. K-P LUMA-keskukseen tullaan kutsumaan Kokkolan kaupungin, Kaustisen seutukunnan ja Ylivieskan seudun opetustoimet sekä niiden eri oppilaitokset, Kalajoen, Kannuksen ja Pietarsaaren kaupungit sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä.

 

Perustettavan K-P LUMA-keskuksen valtakunnallinen avajaisseminaari järjestetään Kokkolassa Centria ammattikorkeakoulussa Talonpojankatu 2:ssa maanantaina 5.11.2012 klo 12. Ennen LUMA-seminaaria järjestetään TUKEMIA-hankkeen päätösseminaari alkaen klo 8.30.

 

 

Lisätietoja:

Kemian lehtori Maija Rukajärvi-Saarela, 044 7250329, maija.rukajarvi-saarela@centria.fi

http://www.luma.fi/verkosto

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs