Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Keltaiset pantterit tuo joustavuutta ja mielekkyyttä eläkeläisten työntekoon

SOL Palvelut Oy

Keltaiset pantterit tuo joustavuutta ja mielekkyyttä eläkeläisten työntekoon

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2015 klo 07:00
Julkaisija: SOL Palvelut Oy

TEKESin rahoittaman, SOL Henkilöstöpalveluiden Keltaiset Pantterit -hankkeen tarkoituksena on ollut saada vireät ja motivoituneet eläkeläiset sekä työelämän tarjoamat työpaikat kohtaamaan. Varsinkin hoiva-alalla työntekijöistä on pulaa, ja hankkeen avulla on saatu ammattitaitoisia ja motivoituneita työntekijöitä alalle.  Eläkeläisten nähdään olevan suuri potentiaali myös koko yhteiskunnalle.

Toukokuussa loppuva Keltaiset pantterit -hanke on tuonut työelämän ja eläkeläiset lähemmäksi toisiaan. Oikein järjestettynä työ on ikääntyville työntekijöille kuntoa ja vireyttä ylläpitävä tekijä, ja eläkeläisillä itsellään on valtavasti osaamista siitä, miten työn voi parhaiten eri elämäntilanteissa sovittaa osaksi tasapainoista elämää.

-          Tämä on joustava tapa tehdä töitä, koska voin itse määritellä kuinka paljon ja koska teen töitä. Plussaa on tietysti se, että minulla on mielekästä tekemistä harrastusten ja matkustamisen lisäksi. Työssä tapaa mahtavia asiakkaita ja se antaa henkisesti paljon, että pystyn auttamaan heitä arjessa, työelämään eläkkeen rinnalla palannut Margareta Halttunen toteaa.

SOLissa tarjolla on tunti- ja osa-aikatyötä ja tarvittaessa työvuorot voi sovittaa oman viikkorytmin mukaan. Työkyvyttömyyseläkkeellä oleva Halttunen löysi heti töitä henkilökohtaisena avustajana SOL Henkilöstöpalveluiden kautta. Byrokratiakaan ei ole hankaloittanut työhön palaamista.

-          Nyt kun olen kokoaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä, saan eläkevakuutusyhtiöltäni tulorajat palkkatuloja varten. Vanhuuseläkkeellä olevilla eläkeläisillä tulorajaa ei ole ja töitä saa tehdä niin paljon kuin haluaa. Töiden tekeminen on kiinni omasta jaksamisesta ja halusta.

Marja Laine ehti olla eläkkeellä kaksi viikkoa, kun työt jälleen kutsuivat Keltaiset pantterit -hankkeen kautta. Myös henkilökohtaisena avustajana toimivalle Laineelle tekemistä ei riitä kotona ja harrastusten parissa koko viikoksi, joten työ antaa mielekkyyttä elämään.

-          Olen jo pitempään tiennyt, että haluan auttaa apua tarvitsevia ikäihmisiä. Työ antaakin minulle paljon ja teen sitä ilosta auttaa.  Itselleni on tärkeää, että tiedän joka päivä mihin menen ja mitä teen, ja saahan tästä palkkaakin, Laine toteaa.

Yhteiskunnallisesti merkittävää

Toimitusjohtaja Niilo Kemppe SOL Henkilöstöpalveluista kertoo, että Keltaiset pantterit -projekti on ollut erittäin arvokas erilaisten toimintamallien kehittäjänä. Jatkoa ja kehittämistä kuitenkin vielä tarvitaan.

-          Toivomme, että useampi yritys lähtisi mukaan toimintaan erilaisilta toimialoilta, koska työpaikkoja voisi tarjota enemmänkin halukkaille työntekijöille, Kemppe toteaa.

Kemppe painottaa, että eläkeläisillä riittää ammattitaitoa ja motivaatiota töihin. Keltaisissa panttereissa tärkeää on töiden joustavuus sekä työssä jaksaminen ja mielekkyys.

-          Me olemme hyvä kanava yritysten ja työntekijöiden välillä, koska välitämme eri-ikäisiä työntekijöitä yritysten palveluksiin muutenkin. Samalla voimme auttaa myös eläkeläisiä ja työelämää kohtaamaan.

Asiakkailta saatu palaute on ollut positiivista. Pantteriavustajan kanssa on enemmän yhteistä juteltavaa eikä pantteri-ikäinen työntekijä ole yleensä enää niin varautunut. Työhön sitoudutaan täysillä.

-          Meillä on maalaisjärkeä ja elämänkokemusta ja varsinkin vanhemmat asiakkaat arvostavat sitä suunnattomasti. Jos eteen tulee jokin yllättäväkin tilanne, ei meillä jää sormi suuhun, Halttunen toteaa.

Niilo Kemppe näkeekin, että ikääntyvien ottaminen mukaan työelämään on tärkeää - myös yhteiskunnallisesti.

-          Väestö jatkaa ikääntymistään, suuret ikäluokat vanhenevat ja avuntarve hoiva-alalla lisääntyy. Toisaalta työ on niin sosiaalinen ympäristö, että se auttaa ikääntyneitä pysymään virkeinä. Eläkeläiset ovat suuri voimavara ja potentiaali koko yhteiskunnalle. Toki samalla saadaan veroeuroja valtiolle, Kemppe summaa.

 TEKES myönsi tammikuun lopussa rahoituksen SOL Henkilöstöpalveluiden Keltaiset Pantterit -hankkeelle, jonka tavoitteena on edistää uudenlaisten työelämäinnovaatioiden syntyä ja liiketoimintaa. Tavoitteena on ollut tukea työurien jatkumista hakemalla työntekijä- ja kysyntälähtöisiä ratkaisumalleja. Projekti kuuluu Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa 2012-2018 – ohjelmaan. Mukana projektissa ovat olleet myös Terveystalo, Ilmarinen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Susinno Oy sekä HOK - Elanto. 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Niilo Kemppe, SOL Henkilöstöpalvelut, puh. 040 7210 714
Henkilöstöpäällikkö Heidi Johansson, SOL Palvelut Oy, puh. 040 670 3061

Tarinoita panttereista:

http://www.sol.fi/henkilostopalvelut/senioireiden-tyollistyminen/panttereiden-tarinat.html

Tietoja SOLista:

SOL Henkilöstöpalvelut Oy on valtakunnallinen henkilöstövuokrauksen perheyritys. Tarjoamme joustavasti palveluosaajia sosiaali- ja terveystoimen, logistiikan, teollisuuden, kiinteistöpalveluiden, kaupan, palveluiden ja rakentamisen liiketoiminta-alueille. Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) on auktorisoinut toimintamme. SOL Henkilöstöpalvelut Oy on osa kansainvälistä SOL Yhtiötä, joka tuottaa monipuolisia siivous-, toimitila-, kiinteistönhoito-, pesula- ja turvallisuuspalveluita sekä henkilöstövuokrausta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs