Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kazakstanilaiset hakevat oppia suomalaisesta terveydenhuollon osaamisesta

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kazakstanilaiset hakevat oppia suomalaisesta terveydenhuollon osaamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2014 klo 17:00
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ryhmä vierailee Palokan terveysasemalla huomenna

Jyväskylän ammattikorkeakoulu koordinoi  parhaillaan projektia, jossa kehitetään terveysalan koulutusta Kazakstanissa. Kazakstaniin suuntautuvaa koulutusvientiä on tehty lokakuusta 2012 lähtien.

Suomalaiset tukevat Kazakstanin terveysministeriötä ja sairaanhoito-oppilaitoksia uudistamaan sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelman ja koulutuksen Bachelor-tasoisiksi. He myös tutkivat koulutuksen tuottamaa osaamista sekä kehittävät henkilöstön osaamista ja antavat siihen suosituksia yli 60 terveysalan oppilaitoksessa.

Osana henkilöstön opetussuunnitelman kehitystyötä, Jyväskylässä on parhaillaan 16 hengen ryhmä Kazakstanista tutustumassa mm. JAMKin hyvinvointiyksikön opetukseen ja tiimioppimiseen. Mukana on 12 opettajaa, lisäksi terveysministeriön edustus.  Ryhmä vierailee JAMKin lisäksi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin toimipisteissä ja seuraavalla viikolla he ovat Lahden ammattikorkeakoulussa.

Torstaina ryhmä tutustuu Palokan terveysasemaan ja sairaanhoitajien vastaanottotoimintaan. He paneutuvat toimipisteen päivystystoimintaan ja vierailevat vuodeosastolla seuraamassa käytännön hoitotyötä. Toimittajat ovat tervetulleita kuulemaan yhteistyökuviosta ja haastattelemaan asiantuntijoita ja ryhmän edustajia Palokan terveysasemalle, Ritopohjantie 25,  klo 10.15 alkaen.

Kazakstanin terveysministeriön kanssa tehtävässä yhteistyötyössä ovat mukana myös Hämeen ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Korkeakoulut muodostavat strategisen liittouman, joka kantaa nimeä FUAS (Federation of Universities of Applied Sciences).

Lisätietoja:
Johanna Heikkilä, asiantuntija, 040 8488 623, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Anne Kirmanen, hoitotyön johtaja, 050 311 8825, etunimi.sukunimi@jkl.fi, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs