Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kasvua kaikilla aloilla hakijamäärissä Lahden ammattikorkeakoulussa

Lahden ammattikorkeakoulu

Kasvua kaikilla aloilla hakijamäärissä Lahden ammattikorkeakoulussa

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 13:54
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaku syksyllä 2013 alkavaan ammattikorkeakoulutukseen päättyi keskiviikkona 3. huhtikuuta. Lahden ammattikorkeakouluun nuorten yhteishaussa haki kaikkiaan 7350 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita Lahden ammattikorkeakouluun oli 2604. Aloituspaikkoja on 675 eli paikkaa kohden oli 3,86 ensisijaista hakijaa.

– Kaikkien alojemme hakijamäärät ovat kasvaneet tänä vuonna, mikä on harvinaisen hieno juttu. Saamme hyviä, motivoituneita opiskelijoita Lahden ammattikorkeakouluun, kertoo opintoasianpäällikkö Eija Lantta Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lahden ammattikorkeakouluun saattoi hakea opiskelemaan kevään yhteishaussa liiketaloutta, muotoilua, viestintää, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa ja ympäristöalaa.

Eniten hakijoita fysioterapiassa, viestinnässä ja sosiaalialan koulutusohjelmassa

Eniten ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli fysioterapian koulutusohjelmassa, jossa yhtä paikkaa haki 11,45 hakijaa. Toiseksi eniten hakijoita oli viestinnän koulutusohjelmaan, jossa yhtä paikkaa tavoitteli 10,08 opiskelijaa. Kolmanneksi eniten hakijoita oli sosiaalialan koulutusohjelmaan, johon haki 8,37 opiskelijaa paikkaa kohden.

Myös aikuisten yhteishaun osalta Lahden ammattikorkeakoulun hakijamäärissä oli kasvua. Tänä vuonna aloituspaikkaa kohden oli yhteensä 6,13 ensisijaista hakijaa, kun luku viime vuonna oli 5,44. Aloituspaikkoja aikuisten yhteishaussa Lahden ammattikorkeakoulussa oli yhteensä tämän kevään yhteishaussa 117.

Lahden ammattikorkeakoulussa on rakenteellisesta kehittämisestä johtuen erittäin vetovoimaisilta aloilta (matkailu, musiikki ja kuvataide) jouduttu kohdentamaan paikkoja uudelleen. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen mukaisesti Lahden ammattikorkeakoulu on uudelleen kohdentanut  kevään yhteishaussa lisää aloituspaikkoja sosiaali- ja terveysalalle, liiketalouteen ja tietojenkäsittelyyn sekä uuteen palveluliiketoiminnan kokonaisuuten. 

Lahden ammattikorkeakoulussa opiskelee yhteensä yli 5000 opiskelijaa.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu
opintoasiainpäällikkö Eija Lantta
puh. 050 502 0684 tai eija.lantta@lamk.fi

rehtori Outi Kallioinen
puh. 044 708 1400 tai outi.kallioinen@lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs