Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kasvatuksen ja oppimisen erityiskysymykset tapetilla Hämeenlinnassa 7. - 9.11.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kasvatuksen ja oppimisen erityiskysymykset tapetilla Hämeenlinnassa 7. - 9.11.

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2012 klo 08:35
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

SPEDUREG-hanke tuo loppuviikoksi Hämeenlinnaan kansainvälisiä vieraita, jotka etsivät onnistumisen malleja varhaiskasvatukseen ja erityisopetukseen.

SPEDUREG on kaksivuotinen Nordplus-hanke, jossa ovat HAMK ja Hämeenlinnan kaupunki ovat mukana. Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on vaihtaa tietotaitoa ja kokemuksia innovatiivisista alueellisista yhteistyömalleista Pohjoismaissa ja Baltian maissa (Norja, Tanska, Viro ja Suomi).

"Aren't we all special? How to meet the educational needs of all children in a classroom?" kysytään hankkeen alaotsikossa. Näiden kysymysten siivittämänä hankkeessa haetaan vastauksia kasvatuksen ja oppimisen erityiskysymyksiin erityisesti varhaisen puuttumisen ja moniauttajamallin avulla.

Vierailuun osallistuu paikallisia koulutuksen ja sosiaalialan viranomaisia sekä korkeakoulutuksen ammattilaisia, joita kiinnostaa löytää onnistumisen malleja varhaiskasvatuksen ja erityisopetuksen "nivelvaiheisiin". Tärkeää on toimijoiden monialainen sektorirajat ylittävä sekä poikkitieteinen yhteistyö.

Hankkeen aloitustapaaminen järjestetään Hämeenlinnassa 7. - 9.11.2012. Vieraita on keskiviikkona 7.11. tulossa yhteensä 25. Tutustumisen sekä Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden esitysten jälkeen he tutustuvat torstaina 8.11. Hämeenlinnan varhaiskasvatusyksiköihin, Seminaarin kouluun ja HAMKin tiloihin Ainolassa. Perjantaina 9.11. järjestetään avoin seminaari.

Hankkeeseen liittyvät neljän maan paikalliset "case study'"-aktiviteetit, joista ensimmäinen järjestetään nyt aloitustapaamisen yhteydessä Hämeenlinnassa. Case study -aktiviteetit koostuvat kolmesta elementistä: vierailuista tutustumiskohteisiin (benchmarking), partner-workshop-työskentelystä ja avoimesta luennosta.

Hanketta johtaa apulaisprofessori Tarja Tikkanen Högskolen Stord/Haugesund University Collegesta, Norjasta.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita haastattelemaan osallistujia torstaina 8.11. klo 16.45 - 17 HAMKin Ainola-rakennukseen (os. Korkeakoulunkatu 3, 4. kerros, Nipsulan avoin päiväkoti ja Elämysluokka 408).

Avoin seminaari kaikille asiasta kiinnostuneille järjestetään perjantaina 9.11.2012 klo 8.30 - 11.30, HAMK AOKK:n Tapiola-rakennuksessa (os. Korkeakoulunkatu 6, tila Areena 1-2). Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita myös seminaariin.

Vierailun ohjelma liitteenä.

Lisätiedot
yliopettaja Marja Sirkkola, p. 03 646 7308
yliopettaja, KT-tutkimusjohtaja Merja Saarela, p. 03 646 3661

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs