Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Käsityö teemana HAMKin opiskelijavoimin tuotetussa verkkolehdessä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Käsityö teemana HAMKin opiskelijavoimin tuotetussa verkkolehdessä

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2013 klo 10:42
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Vuosi 2013 on valtakunnallinen käsityön juhlavuosi. Tämän vuoksi Hämeen ammattikorkeakoulun ohjaustoiminnan koulutusohjelman julkaisema kulttuurisen virkistystoiminnan verkkolehti CuRec on numerossaan 1/2013 pureutunut teemaan käsityö.

Käsityöt tarjoavat mielekästä tekemistä, mutta ennen kaikkea myös älyllisiä haasteita. Haastavuus on palkitsevaa ja ravitsee aivoja. Oman keskeneräisyyden ja epäonnistumisen sietäminen on keskeistä älyllisen kehittymisen kannalta. Kahdella kädellä tekeminen aktivoi molempia aivopuoliskoja, mikä parantaa aivopuoliskojen yhteistyötä. Käsitöiden tekeminen nostaa itsetuntoa, rakentaa kokonaisempaa minäkuvaa ja aikaansaa positiivisen kuvan omista kyvyistä. Käsityö on myös kokonaisvaltaista kasvatusta, perinteiden säilyttämistä ja uudistamista sekä monikulttuurista kasvatusta – se voi antaa yhteisen kielen ja vuorovaikutusvälineen yli kansallisuus- ja kielirajojen. Näin kirjoittaa käsityötieteen professori Sinikka Pöllänen.

Ohjaustoiminnan koulutusohjelma kouluttaa ohjaustoiminnan artenomeja (AMK), jotka valmistuttuaan työskentelevät kulttuuri-, opetus- ja sosiaalialalla kansalaisten ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi taiteen ja kulttuurin keinoin. Käsityö on erityisenä vahvuusalana koulutusohjelmassa.

Valtakunnallinen verkkolehti CuRec osoitteessa www.curec.net on perustettu vuonna 2001, ja joka vuosi ilmestyy neljä teemanumeroa. Lehteä toimitetaan opiskelijavoimin, ja lehden sisällöntuotanto on integroitu opetukseen. Päätoimittajana on alusta asti ollut ohjaustoiminnan lehtori Saija Honkala, ja toimitukseen kuuluu opiskelijatoimittajien lisäksi neljä henkilökunnan jäsentä. Jokainen ensimmäinen vuoden opiskelija kirjoittaa lehteen artikkelin, ja muiden vuosien opintojaksoilla on oppimistehtäviä, jotka julkaistaan CuRecissa.

CuRec pyrkii tuomaan taiteen ja kulttuurin kaikkien saavutettaville. Se tarjoaa tietoa, vinkkejä ja ideoita alan ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille.

Lehden graafisen ulkoasun ja teknisen toteutuksen ovat suunnitelleet Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman opiskelijat.

CuRec on palkittu vuonna 2008 Suomen parhaat verkkosivut -kilpailussa yleisöäänestyksen kolmannella sijalla. Kilpailuun osallistui yli 700 verkkosivustoa.

www.curec.net

Lisätietoja:
Saija Honkala, p. 03 646 3673 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs